Pep Guardiola uskoo Erling Haalandin tehokkuuden nostavan häneen kohdistuvat odotukset tulevaisuudessa kohtuuttomiin mittoihin.

Haaland, 22, paukutti jälleen hattutempun FA Cupin puolivälierien 6-0-voitossa Burnleya vastaan. Manchester Cityn norjalaistähti viimeisteli myös viisi maalia tiistiana Mestarien liigassa RB Leipzigin verkkoon.

Haalandin viikon maalisaldo oli lopulta kahdeksan osumaa kahteen otteluun. Kokonaisuudessaan maaleja on kaikki kilpailut mukaan luettuna jo 42 kasassa.

– Tällä kaverilla tulee olemaan ongelma tulevaisuudessa. Häneltä tullaan odottamaan kolme tai neljää maalia jokaisessa ottelussa. Sitä ei tule tapahtumaan, Guardiola kommentoi lehdistölle Burnley-pelin jälkeen.

– On uskomatonta että hän tekee maaleja pelaamalla vain tunnin. Hän on niin tehokas. Uskomaton uhka.

Burnleya valmentava City-legenda Vincent Kompany puolestaan vertasi Haalandin oman aikakautensa kirkkaimpiin tähtiin.

– Olen pelannut monia huippuja vastaan. Lionel Messi, Ronaldinho, Zinédine Zidane, Cristiano Ronaldo. He ovat mielestäni erityistä eliittiluokkaa, koska parhaidenkin puolustajien on hyvin vaikea pysäyttää heitä. Sellaiset pelaajat kuin Erling löytävät aina tavan iskeä, Kompany kehui.

– Hänen liikkeensä boksissa, nopeus ja urheilullisuus. Hän tunnistaa aina minne pallo on tulossa ja on kehityksensä kannalta oikeassa paikassa. Hänellä on oikea valmentaja ja ympäristö. Hänellä on myös oikea asenne.

LUE MYÖS!