Liverpool voitti Tottenhamin sunnuntai-iltana Valioliigassa 4-3.

Liverpool nousi voiton myötä sarjataulukossa Tottenhamin ohi viidenneksi. Paikka ensi kauden Mestarien liigaan on kuitenkin kiven alla, sillä neljäntenä oleva Manchester United on seitsemän pisteen päässä ja on lisäksi pelannut ottelun Liverpoolia vähemmän.

Liverpool sai otteluun todellisen salama-alun, sillä se johti kamppailua vartin jälkeen peräti 3-0. Curtis Jones, Luis Díaz ja rangaistuspotkusta osunut Mohamed Salah vastasivat Liverpoolin maaleista.

Tottenham sai siten maistaa karvasta kalkkia jo toistamiseen viikon sisällä. Viime sunnuntaina Newcastle tyrmäsi Tottenhamin maanrakoon 6-1, ja johti ottelua 21 minuutin jälkeen 5-0.

Harry Kane toi Tottenhamin kahden maalin päähän viitisen minuuttia ennen taukoa. Kyseessä oli Kanen sarjakauden 25. maali. Kane on tehnyt valioliigaurallaan 208 maalia ja nousi tasoihin Wayne Rooneyn kanssa. Kane jahtaa Valioliigan historian maalipörssiä johtavaa Alan Sheareria, joka teki urallaan komeat 260 sarjamaalia.

Son Heung-min iski Tottenhamin toisen maalin vartti ennen loppua.

Lisäajalla sattui ja tapahtui. Vaihdosta kentälle tullut Richarlison toi Tottenhamin lisäajalla tasoihin. Kyseessä oli Richarlisonin kauden avausmaali Valioliigassa. Se ei kuitenkaan riittänyt pisteeseen, sillä hetkeä myöhemmin Diogo Jota iski Liverpoolin voittomaalin.