Mestarien liigan välierät potkaistaan käyntiin Santiago Bernabéulla, missä Manchester City kohtaa Euroopan hallitsevan mestarin Real Madridin tiistaina pelattavassa avausosassa.

Valioliigaa parhaillaan johtava Manchester City lähtee huippukamppailuun lievänä ennakkosuosikkina paremman vireensä ansiosta. Pep Guardiolan joukkue on viiden ottelun voittoputkessa, eikä ole hävinnyt sitten helmikuun alun.

Real Madrid on puolestaan kolmantena La Ligassa, 14 pisteen päässä kärkijoukkue Barcelonasta. Se joutuu myös pärjäämään avausosassa ilman huipputoppariaan Éder Militãoa, joka kärsii pelikiellosta.

Välierien toinen ja ratkaiseva osa pelataan 17. toukokuuta Etihad Stadiumilla. Toisella puolella kaaviota finaalipaikasta taistelevat Milanon suurseurat Internationale ja AC Milan.

Kuntopuntari

Poissaolijat

Real Madrid:
Éder Militão, pelikielto

Manchester City:
Nathan Aké, pohjevamma

Arvioidut avaukset

Real Madrid (4-3-3): Courtois; Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga; Valverde, Kroos, Modric; Rodrygo, Benzema, Vinicius.

Manchester City (3-2-4-1): Ederson; Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri; Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish; Haaland.

Valmentajien kommentit

Carlo Ancelotti, Real Madrid

Italialaismanageri puhui ottelun alla siitä, miten hän ei ole luonut joukkueelleen erillistä pelisuunnitelmaa tähtihyökkääjä Erling Haalandin pysäyttämiseksi. Ancelotti kehuu norjalaista maalihirmua, mutta keskittyy Manchester Cityn pysäyttämiseen joukkueena.

– Haaland on erittäin vaarallinen pelaaja. Hän on selvä uhka. Mutta jos puhutaan vain Haalandista, ei puhuta täydellisestä joukkueesta, joka pelaa hyvin, joka hyökkää ja jolla on ideoita.

– Emme suunnittele erikseen, miten pelata Haalandia vastaan, vaan pelaamme joukkuetta vastaan, joka näyttää nyt pysäyttämättömältä. Uskon, että meillä on kuitenkin mahdollisuus pelata tasainen, kilpailukykyinen peli, ja voimme voittaa.

Pep Guardiola, Manchester City

Espanjalaisluotsi on vakuutellut, ettei kosto ole hänen motivaationlähteensä, kun Manchester City valmistautuu kohtaamaan Real Madridin Mestarien liigan välierissä. Madrid voitti Cityn sydäntä särkevällä tavalla vuosi sitten samassa kohtaa turnausta.

– Emme ole täällä kostamassa. Tämä on uusi tilaisuus. Jonain päivänä saamme sen. Pääsemme finaaliin ja voitamme sen. Viime kaudella niin ei käynyt, koska pelasimme Real Madridia vastaan, ja tässä kilpailussa he tietävät tarkalleen, mitä heidän pitää tehdä.

– Viime kaudella se oli [kuin] maailmanloppu, mutta tässä me taas olemme. Vakauden säilyttäminen on tärkeintä. Yritämme parantua joka vuosi.

– Olimme valmistautuneet viime vuonnakin. Erona on se, että toinen osaottelu on kotona, ja kaikki ratkaistaan Manchesterissa.

Televisiointi

Real Madridin ja Manchester Cityn välinen ottelu potkaistaan käyntiin kello 22.00 Suomen aikaa. Ottelu on katsottavissa C Moren kanavilta, joissa studiolähetys alkaa jo kello 21.00.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Paulus Arajuuri debytoi asiantuntijana, kun Mestarien liigan välierät alkaa tiistaina C Moressa 🤝 Tervetuloa jengiin!

Pokaalista kamppailee enää neljä joukkuetta:

⚽️ Real Madrid - Manchester city ti 21.00
⚽️ AC Milan - Inter ke 21.00

@paulusa_6 #cmoresportfi #UCL #uclfi