Kesä on täynnä iloisia hetkiä, aurinkoisia päiviä ja rentoutumista. Samalla se voi kuitenkin tuoda tullessaan ylimääräisiä kuluja. Lomamatkat, juhlat, mökkireissut ja muut aktiviteetit voivat aiheuttaa paljon taloudellisia paineita. Onneksi voit rahoittaa kaikki kesän menot helposti edullisella lainalla.

Monet rahoituslaitokset tarjoavat lainavaihtoehtoja, jotka auttavat sinua kattamaan kaikenlaiset menot joustavasti. Onpa kyseessä lyhytaikainen tai pidempiaikainen kulutusluotto, lainavertailun avulla voit löytää edullisen lainan, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Jos haluat lisää joustavuutta, voit hakea kätevän joustoluoton. Se on luottokortin kaltainen rahoitusratkaisu, jossa voit nostaa lainaa omalle tilillesi useissa erissä.

Nordic Bankin lainavertailusivusto auttaa sinua löytämään edullisen luoton. Palvelussamme saat kilpailutettua jopa noin 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat yhdellä ilmaisella hakemuksella. Lainan kilpailuttaminen lainavertailusivustolla säästää aikaa, koska sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus ja voit sillä saada monta lainatarjousta.

Lainaa kaikkiin kuluihin

Vakuudettomia lainoja voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Lainan ansiosta voit jakaa kustannukset useammalle kuukaudelle. Tämä vähentää taloudellista kuormitusta ja helpottaa budjetin hallintaa. Sen sijaan, että joutuisit säästämään pitkään tai tinkimään liikaa muista menoista, voi nauttia kesästä täysillä ja maksaa kulut myöhemmin sovitussa aikataulussa.

Suunnitteletko lomaa kotimaassa tai ulkomailla? Lainalla voit rahoittaa matkat, majoituksen, ruokailut sekä aktiviteetit kohteessa. Lainalla voit tutustua upeisiin luontokohteisiin kotimaassa tai lähteä ulkomaille vaikkapa seuraamaan urheilua livenä. Samalla pääset tutustumaan uusiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin.

Myös remontit onnistuvat kätevästi vakuudettomalla lainalla. Ehkä pihasi kaipaa uudistamista ja terassi uusia kalusteita. Mikä olisikaan mukavampaa kuin viettää kesäiltoja ystävien kanssa omalla terassilla istuskellen, grillaten tai paljussa oleskellen. Pihaprojektin saa toteutettua nopealla lainalla.

Vakuudettomat lainat ovat todella nopeita, sillä rahat saa tilille jo yhden arkipäivän kuluessa. Pääset siis pikaisella aikataululla toteuttamaan projekteja, varaamaan matkoja tai tekemään erilaisia hankintoja. Lainan hakeminen on helppoa, eikä rahoja tarvitse odotella viikkokausia. Nopeuden vuoksi tällaisella lainalla voi rahoittaa myös äkkilähdön.

Arvioi sopiva lainan määrä lainalaskurilla

Lainalaskurin avulla voit arvioida, mikä olisi sinun tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi sopiva lainan määrä ja takaisinmaksuaika. Syötä laskuriin lainan määrä sekä laina-aika, niin näet heti arvion kuukausierästä, todellisesta vuosikorosta sekä muista lainan tiedoista.

Lainan korkolaskurilla voit selvittää, miten koron nousu vaikuttaa lainaasi. Kirjoita laskuriin lainan tiedot sekä korkoprosentti ja tilinhoitokulut, niin näet uuden kuukausierän ja muut lainan tiedot. Laskuri laskee monia muitakin mielenkiintoisia lukuja, kuten maksuerien määrän, korkojen osuuden ja lainan kokonaiskustannukset. Tämän laskurin avulla voit arvioida minkä kokoisen lainan taloutesi kestää, jos korot nousevat vielä lisää.

Huomaa, että jokainen lainatarjous on asiakaskohtainen. Luotonmyöntäjät tekevät omat riskiarvionsa hakemusten perusteella ja laativat tarjouksen niiden pohjalta. Siksi eri henkilöt saattavat saada erilaiset lainatarjoukset samalta luotonmyöntäjältä. Ja toisaalta sama ihminen voi saada erilaisia tarjouksia eri luotonmyöntäjiltä. Juuri tämän vuoksi lainojen kilpailuttaminen on tärkeää, sillä kaikki lainatarjoukset eivät välttämättä ole samanlaisia.

Edullinen laina löytyy vertailemalla

Monet lainantarjoajat tarjoavat kilpailukykyisiä korkoja lainoille. Kilpailuttamalla voit vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja löytää parhaan, itsellesi sopivan lainan. Saat helposti ja nopeasti käsityksen lainamarkkinoiden tarjonnasta ja pääset valitsemaan parhaan rahoitusvaihtoehdon.

Näin helppoa lainojen vertailu on Nordic Bankin nettisivuilla:

  1. Täytä lainahakemus.
  2. Vertaile tarjouksia.
  3. Valitse paras tarjous.

Kiinnitä huomiota erityisesti korkoon, kuluihin ja takaisinmaksuaikaan. Korko on yksi tärkeimmistä asioista, joka vaikuttaa lainan kustannuksiin. Pienikin ero prosenttiluvuissa voi vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Ota selvää myös, onko kyseessä kiinteä korko vai vaihtuva korko. Kiinteä korko on tavallisesti hieman korkeampi kuin vaihtuva korko, mutta kiinteä korko antaa mielenrauhaa, sillä korkojen vaihtelu ei vaikuta tällaiseen lainaan.

Lisäksi lainasta maksetaan kuluja. Osa näistä maksetaan kerran, osaa maksetaan kuukausittain. Myös kulut vaihtelevat lainantarjoajien välillä. Tarkastele avausmaksua, tilinhoitomaksuja, laskutuslisiä ja muita mahdollisia kuluja, sillä nämä voivat nostaa lainan hintaa huomattavasti. Todellinen vuosikorko on erittäin hyödyllinen luku lainojen vertailussa, sillä se sisältää sekä koron että kulut.

Voit kilpailuttaa sekä uudet että vanhat lainat. Kauan aikaa sitten otettujen lainojen ehdot eivät välttämättä ole enää kovin hyvät, varsinkin jos oma taloudellinen tilanteesi on parantunut laina-aikana. Siksi myös nykyiset lainat kannattaa välillä kilpailuttaa. Kilpailuttaminen on riskitöntä, sillä lainahakemuksen tekeminen ei velvoita sinua mihinkään.