Jürgen Klopp nostaa Liverpoolin eilisen nousun Newcastlen vieraana uransa suurimpien voittojen joukkoon. The Reds nousi Virgil van Dijkin ulosajon jälkeen vajaamiehisenä 2-1-voittoon.

Liverpoolin sankariksi ottelussa nousi kahdesti maalinteossa onnistunut vaihtomies Darwin Núñez.

Klopp vertasi Newcastlen ohi kapuamisesta jopa kevään 2019 Mestarien liigan Barcelona-välieräparin voittoa vaikeammaksi suoritukseksi. Liverpool käänsi tuolloin avausosan 0-3-tappion 4-0-voitolla Anfieldillä.

Kloppin miehistö juhli samana keväänä myöhemmin Mestarien liigan voittoa.

– Tämä oli paljon vaikeampi kuin se Barcelona-peli, Klopp kommentoi ottelun jälkeen Sky Sportsille.

– Se ottelu oli kotona ja pelasimme sensaatiomaisen avausosan, vaikka hävisimme 0-3 (vieraissa). Opimme siitä paljon ja tiesimme voivamme haavoittaa Barcelonaa, jos puolustaisimme kunnolla.

– Tämä oli täysin eri tarina. Me emme aloittaneet hyvin, päästimme maalin ja saimme punaisen kortin. Me saimme jopa paremmin peliä hallintaan sen jälkeen. Newcastlella oli vaikeuksia luoda paikkoja ja me olimme kompakteja taistellen kovaa.

– Sanoin puoliajalla, että jos pystyisimme kääntämään tämän, siitä olisi lapsenlapsille kerrottavaa. Näen omiani 10 päivän päästä, joten tulen kertomaan heille tästä.

–En ole kokenut 1000 ottelun historiassani mitään samanlaista kuin nyt Newcastlessa. Se tunnelma oli aivan hullua. En ole koskaan kokenut sellaista.

LUE MYÖS!