Ivan Toney tekee paluun maanantaina Brentfordin harjoituksiin. Vedonlyöntirikkomuksesta rangaistu tähtihyökkääjä sai toukokuussa kahdeksan kuukauden kilpailukiellon.

Toney, 27, ei saa pelata otteluita ennen tammikuuta. Brentfordin päävalmentaja Thomas Frank pitää edelleen paikkaa valmiina talismaanilleen.

Brentfordilla on 16 viikon suunnitelma saada Toney pelikuntoon tammikuuhun mennessä.

– On hienoa saada hänet takaisin. Hän on todella hyvä pelaaja, mutta ennen kaikkea tärkeä henkilö ryhmässä, Frank kehui Toneya BBC:lle.

– Uskon että ihmiset ottavat hänet mielellään takaisin pelaamaan jalkapalloa ja joukkuetoveriensa ympärillä. Hän tulee antamaan meille piristysruiskeen. Me totta kai haluaisimme hänet joukkueeseen, mutta nyt se ei ole mahdollista.

Frank uskoo Toneyn olevan sitkeydellään esimerkillinen pelaaja Brentfordille. Hyökkääjä pelasi Ykkösliigaa Peterborough´ssa ennen vuoden 2020 siirtoaan Brentfordiin.

Toney ja Brentford nousivat yhdessä Valioliigaan keväällä 2021.

– Se matka, jonka hän on käynyt läpi ja se sitkeys jota hän on elämässään osoittanut. Hän on edistynyt uskomattomalla tavalla. Hänen pitäisi olla saavutuksillaan esimerkki monille ihmisille ja jalkapalloilijoille, Frank hehkutti.

Toney teki viime kaudella 20 maalia Valioliigassa pelattuaan vain 33 ottelua.

LUE MYÖS!