Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe on tyytyväinen siihen, että Englannin jalkapalloliitto (FA) määräsi Sandro Tonalille ainoastaan ehdollisen pelikiellon.

FA tiedotti torstaina, että se on langettanut Tonalille, 23, vedonlyöntirikkomuksista kahden kuukauden ehdollisen pannan, joka astuu voimaan, jos hän rikkoo sääntöjä uudestaan ensi kauden loppuun mennessä.

Tonali kärsii jo parhaillaan kymmenen kuukauden pelikieltoa, jonka hän sai lokakuussa Italian jalkapalloliiton (FIGC) vedonlyöntisääntöjen rikkomisesta. FA:n rangaistus taas koskee Tonalin vedonlyöntiä sen jälkeen, kun hän siirtyi viime kesänä AC Milanista Newcastleen.

Italian maajoukkuepelaaja myönsi, että hän löi 40-50 vetoa jalkapallosta Valioliiga-siirtonsa jälkeen. Tonali löi myös neljästi vetoa Newcastlen peleistä, veikaten joka kerralla oman joukkueensa voittoa.

– FA teki mielestäni oikean päätöksen, että hänen pelikieltoaan ei pidennetä, sanoi Howe BBC:n mukaan.

Tonali otti vapaaehtoisen palkanleikkauksen alkuperäisen pelikieltonsa jälkeen.

– Se oli jotain, mitä hän halusi tehdä. Hän tunsi syyllisyyttä ja halusi hyvässä uskossa osoittaa seuralle olevansa pahoillaan.

Newcastle United FC

@NUFC
Eddie Howe on Sandro Tonali:

“I think it’s the right decision the FA have arrived at, that his ban isn’t extended. We’re still supporting him and helping him through this time. He’s conducted himself in a really positive way. I’ve seen the hunger [to return] there all through…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!