Enzo Maresca on Chelsean uusi päävalmentaja. Lontoolaisseura vahvisti maanantaina viisivuotisen sopimuksen italialaisluotsin kanssa optiolla lisävuodesta.

Maresca, 44, saapuu Chelseaan Leicesteristä. Italialainen johdatti Ketut päättyneellä kaudella takaisin Valioliigaan Mestaruussarjan voittajana.

Maresca korvaa Chelsean peräsimessä kauden 2023-2024 jälkeen erotetun Mauricio Pochettinon. Blues sijoittui kauden päätteeksi kuudenneksi, mutta sai vain paikan Konferenssiliigassa Manchester Unitedin voitettua FA Cupin.

Maresca työskenteli myös aiemmin Valioliigassa Manchester Cityssä Pep Guardiolan apumiehenä ja West Hamissa Manuel Pellegrinin valmennustiimissä.

– Me toivotamme tyytyväisinä Enzon tervetulleeksi Chelseaan. Hän on erinomainen valmentaja, joka on kyennyt saamaan vaikuttavia tuloksia tunnistettavalla ja innostavalla pelitavalla, Chelsean varaurheilujohtajat Laurence Stewart ja Paul Winstanley kommentoivat.

– Enzo vakuutti meidät neuvotteluissa. Hänen kunnianhimonsa ja työmoraalinsa seuran puolesta. Odotamme innolla työskentelyä hänen kanssaan.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Welcome to Chelsea, Enzo Maresca! 👊

#WelcomeEnzo

LUE MYÖS!