Gareth Southgate tunnustaa Englannin kunto-ongelmat EM-kisojen lohkovaiheessa. 1-1-tasatulokseen torstaina Tanskaa vastaan jäänyt Englanti on kerännyt kahteen ensimmäiseen otteluunsa neljä pistettä.

Englannin ongelma on ollut erityisesti vasemmalla laidalla. Luke Shaw ei ole kuntoutunut helmikuussa saadusta takareisivammasta ja Manchester Unitedin laitapuolustajan pelaaminen kisoissa on tällä hetkellä epävarmaa. Shaw’n poissaolon myötä Kieran Trippier on joutunut pelaamaan vasemmalla laidalla epämukavuusalueellaan.

Myöskään Tanskaa vastaan maalannut kapteeni Harry Kane ei ole ollut täydessä kunnossa kärsittyään selkävammasta loppukaudesta Bayern Münchenissä.

– Me emme prässää tarpeeksi hyvin ja tarpeeksi korkealla intensiteetillä. Meillä on fyysisen kunnon osalta sen suhteen rajoituksia, Southgate kommentoi Daily Mailin mukaan.

– Emme pysty prässäämään tarpeeksi korkealla kentällä, kuten teimme karsinnoissa. Emme pysty myöskään pitämään tarpeeksi hyvin palloa. Se on niin yksinkertaista.

– Meidän täytyy pitää palloa paremmin hallussa ja rakentaa enemmän kontrollin kautta. Silloin me joudumme puolustamaan vähemmän ja saamme itseluottamusta.

Daily Mail uutisoi Englannin joukkueen saaneen perjantaina joogatunteja, jotta ryhmän fyysinen kunto ja palautuminen kohenisivat. Southgate toivoo joogan auttavan intensiteettiongelmiin.

Englannin päävalmentaja vihjaa mahdollisista muutoksista tiistain lohkon päättävään Slovenia-otteluun.

– Me tarkastelemme muutosten suhteen kaikkea. Me tarkastelemme suoriutumista ja tarkastelemme seuraavaa vastustajaa. Tanskaa vastaan päätimme antaa luottamusta pelaajille, jotka valittiin ensimmäisessä pelissä avauskokoonpanoon. Olimme voittaneet sen edellisen pelin.

Englanti ja Slovenia kohtaavat tiistaina kello 22:00 alkavassa ottelussa. Kaksi tasapeliä napannut Slovenia taistelee edelleen jatkopaikasta.

LUE MYÖS!