Englannin päävalmentaja Gareth Southgate tekee miesten EM-kisojen viimeiseen lohkopeliin muutoksen keskikentälleen, kertoo Athletic.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Declan Ricen vierellä keskikentän pohjalla on aloittanut Trent Alexander-Arnold, mutta tiistaina Sloveniaa vastaan hänen paikkansa ottaa Conor Gallagher.

Alexander-Arnold, 25, on tullut urallaan tunnetuksi oikeana laitapuolustajana, mutta häntä on viime aikoina käytetty ajoittain keskikentällä maajoukkueessa ja Liverpoolissa.

Southgate on sanonut, että hänen ryhmässään ei ole suoraa korvaajaa Kalvin Phillipsille, joka pelasi keskikentän pohjalla, kun Englanti eteni edellisissä EM-kisoissa finaaliin asti.

Alexander-Arnoldin pelaamista keskikentällä on ruodittu tarkasti brittimediassa, ja Southgate on sanonut, että kyseessä on ollut ”kokeilu”.

Edellisessä ottelussa Tanskaa vastaan Alexander-Arnold otettiin vaihtoon jo 54. minuutilla, mutta hän on luonut enemmän maalipaikkoja (3) ja antanut enemmän linjan murtavia syöttöjä (5) kuin yksikään toinen Englannin pelaajista.

Gallagher, 24, on pelannut koko uransa keskikentällä ja päässyt kahdessa ensimmäisessä lohkopelissä vaihdosta kentälle juurikin Alexander-Arnoldin tilalle. Päättyneellä kaudella hän pelasi Chelseassa peräti 50 ottelua tahkoten joukkueen suurimmat peliminuutit.

Englannin muut vaihtoehdot Ricen aisapariksi ovat nuoriso-osastoa edustavat Kobbie Mainoo ja Adam Wharton. Myös John Stones on pelannut seurajoukkueessa keskikentällä, mutta hänen paikkansa topparina on luultavasti lukittu turnauksen loppuun saakka.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS