Manchester United aikoo vähentää 250 työpaikkaa osana kustannusten leikkaamista ja joidenkin ”epäolennaisten” toimintojen lopettamista, kertoo BBC.

Unitedin seurajohtaja Sir Dave Brailsford on johtanut laajaa toimintojen tarkastelua sen jälkeen, kun Sir Jim Ratcliffen INEOS-yhtiö tuli vuodenvaihteessa seuran vähemmistöomistajaksi.

Sisäpiirilähteet kertovat tarkastelun johtaneen siihen, että seurajohto kokee Unitedin tarvitsevan taloudellisesti merkittäviä muutoksia, jotta kustannusten jyrkkä nousu saadaan pysäytettyä.

Tarkastelussa on todettu, että seuran koko ja muoto eivät vastaa nykyistä suoritustasoa kentällä ja että seuralla on enemmän henkilökuntaa kuin se tarvitsee.

Lähteiden mukaan kustannussäästöjä on löydetty ”epäolennaisista” toiminnoista, jotka on tarkoitus lopettaa.

Vielä ei ole selvillä, mitä nämä toiminnot ovat, mutta tavoitteena on vähentää henkilöstömäärää ja työntekijäkustannuksia. Unitedilla on noin tuhat kokopäiväistä työntekijää.

BBC:n mukaan toimenpiteet saavat varmasti kielteisen vastaanoton. Monien työntekijöiden mielestä huono pelaajarekrytointi on tuhlannut paljon enemmän rahaa kuin mitä säästetään vähentämällä työvoimaa.

Manchester United voitti Valioliigan viimeksi kaudella 2012-13. Sen jälkeen se on käyttänyt noin 1,5 miljardia puntaa uusiin pelaajiin, joista vain harvat ovat osoittautuneet nappihankinnoiksi.

LUE MYÖS