FA Cupin päiväpelissä haettiin kolmatta joukkuetta välieriin Wiganin DW Stadiumilla. Manchester Cityn kilpailusta pudottanut kotijoukkue tuli lopulta urakkansa päätökseen – Mark Hughesin valmennuksessa ensi kertaa esiintynyt Southampton selvitti tiensä jatkoon voittamalla maalein 2-0.

Ottelun alku mentiin selkeästi isäntien merkeissä. Wigan oli yritteliäämpi, mutta epäonnekseen epätarkka – puolen tunnin jälkeen kuudesta maalintekoyrityksestä vain yksi päätyi kohti maalia. Hallinnasta kuitenkin kertoo muun muassa kotijoukkueen kymmenen kulmapotkua avausjaksolla. Ei kuitenkaan osumia ennen taukoa.

Juuri ennen tunni tunnin täyttymistä Wigan-pakki Nathan Byrne lahjoitti todellisen maalipaikan Manolo Gabbiadinille syöttäessään taaksepäin omaan boksiin – suoraan italialaisen jalkaan. Tämän yrityksen kuitenkin pelasi nopeasti vastaan rynnännyt maalivahti Christian Walton.

Vieraat tulivat toiselle jaksolle huomattavasti ensimmäistä energisemmin, ja viimeistään edellä mainittu tilanne herätti sen yli 4000-päisen vieraskannattajajoukon – sekä myös joukkueen: Pierre-Emile Höjbjerg iski Saintsin johtoon kulmapotkutilanteesta.

BBC Sport

@BBCSport
Deadlock = broken.

What a time for Pierre-Emile Hojbjerg to score his first goal for Southampton.

🎥👉 bbc.in/2HFjFj1 #FACup

72. minuutilla Dan Burn oli vaikeuksissa ja kaatoi Gabbiadinin boksissa – rangaistuspotku ja keltainen kortti. Walton kuitenkin reagoi oikein ja torjui pilkun.

Russ 💙💜🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

@c0cteau8
More often than not saved penalties are because of a poor kick. That was amazing from the Wigan goalie! #WIGSOU

Latics heräsi veskarinsa loistotorjunnasta ja alkoi taas saada myös hyökkäyspeliään kuntoon. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Lisäajan ensimmäisen minuutin tättyessä Cédric Soares pääsi vasemmalta läpi Wiganin kulmapotkun jälkeen, ja ohitti juuri hetkeä aiemmin isäntien ottelun pelaajaksi kuulutetun Waltonin, loppuluvuiksi 0-2.