Arsenal ja Manchester United tekivät tammikuussa pelaajavaihtokaupan, kun Alexis Sánchez siirtyi José Mourinhon käskettäväksi, ja Henrikh Mkhitarjan Arsène Wengerin alaisuuteen.

Johtuen Lontooseen muuttaneen armenialaisen saamasta vähästä peliajasta Manchesterissa, ja toistaalta Sánchezin huippuotteista varsinkin viime kaudella, uskottiin Unitedin voittaneen kaupassa selkeästi.

Toisin kuitenkin kävi – Sánchezin vauhti Manchesterissa on vasta alkanut löytyä, eikä vieläkään ole missään nimessä samanlainen kuin Lontoossa aiemmilla kausilla.

Mkhitarjan taas on väläytellyt Arsenalin paidassa muutamaan otteeseen niitä eleitä, joita häneltä Unitedissakin odotettiin. Sunnuntain otteluun yllättäenkin loukkantumisestaan toipunut Mkhitarjan kiitti luottamuksesta iskemällä joukkueensa ainoaksi jääneen maalin.

Ennen ottelua ennakoitiin Sánchezista tulevan kaikkien aikojen ensimmäinen sekä Unitedille, että sitä vastaan samalla kaudella maalin tehnyt pelaaja. Chileläisen veto riitti tällä kertaa vain tolppaan saakka, armenialainen sen sijaan ohitti David De Gean, ja sai nimensä tähän tilastomerkkipaaluun.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Henrikh Mkhitaryan is the first player to score for and against Manchester United in the same Premier League season. Devilish.