Stoken putoaminen Valioliigasta varmistui sen kärsittyä tappion Crystal Palacelle lauantaina. Joukkueen pelaajista korkeimman pään profiililla liikkuva maalivahti Jack Butland sanoo nyt keskittyvänsä MM-kisoihin, mutta tiputtaa muutaman painavan sanan seuran toiminnasta.

– Mielestäni koko pelaajien hankintaprosessi vaatii tarkastelua. Nyt ollaan tehty kauppoja pelaajista, jotka eivät edes ole mukana joukkueessa. Joillain on kyse kurinpitotoimista, toiset vain eivät ole yltäneet esityksillään mukaan.

Stoke hankki viime kesänä riveihinsä muun muassa Saido Berahinon ja Kevin Wimmerin.

– Jos miettii tammikuun hankintoja, Badou Ndiaye ja Moritz Bauer ovat positiivisia nimiä. Mutta sitten on niitä, jotka eivät edes ole edustusjoukkueen mukana.

– Liian monet viime vuosien sijoituksista ovat valuneet täysin hukkaan, joten ennen seuraavien hankintojen tekemistä koko kuviota pitää miettiä uudelleen. Nyt toiminta on ollut tragikoomista.

Uskoa tulevaan kuitenkin vielä riittää. Kyyneleitä vuodattaen kentältä poistunut maajoukkuevahti näkee kaiken mahdolliseksi.

– Jos oikeita päätöksiä onnistutaan tekemään, ei ole epäilystäkään, etteikö seura ponnistaisi välittömästi takaisin jaloilleen. Omalta kohdaltani keskityn nyt MM-kisoihin, sen jälkeen katsotaan kaikkea muuta.

Lähde: Sky Sports