Edellinen alle 20-vuotias Valioliigassa maalinteossa onnistunut irlantilaispelaaja oli Robbie Keane vuonna 1999. Seuraavaa irlantilaisnuorukaista odotettiin 20 vuotta, kunnes Brightonin hyökkääjä Aaron Connolly teki kaksi maalia viikko sitten.

Brightonin 19-vuotias Connolly upotti Tottenhamin 3−0-voitossa. Erinomaiset otteet Valioliigassa johtivat maajoukkuekutsuun, ja Connolly onkin Irlannin edustusmiehistön matkassa, kun Irlanti kohtaa lauantaina EM-karsinnoissa Georgian.

Connollya ei ole kuitenkaan aina pidetty suurena lupauksena. The Telegraphin jutusta ilmenee, että Brighton ei huolinut irlantilaista riveihinsä, kun tämä kävi seurassa näytillä ensi kertaa 16-vuotiaana.

− Hän oli OK, Brightonin akatemian valmentaja John Morling toteaa Telegraphille.

Connolly oli ihan hyvä, joten häntä ei heti torpattu, muttei kuitenkaan riittävän hyvä, jotta Brighton olisi ollut kiinnostunut hänet ottamaan.

Nykyisin päävalmentaja Graham Potterin valmennuksessa Brightonin ykkösmiehistössä pelaava Connolly joutui tekemään töitä ja koettamaan onneaan uusiksi päästäkseen Brightonin akatemiaan.

− Hän oli paljon parempi toisella kerralla. Tarjosimme hänelle mahdollisuutta liittyä alle 18-vuotiaiden joukkueeseen, ja hän liittyi, Morling sanoo.

Connollyn kohdalla kova työnteko ja Brightonin tarjoama mahdollisuus ovat kantaneet hedelmää. Nuori hyökkääjä on osoitus siitä, että junioreihin satsaaminen tuottaa usein tulosta, vaikka aluksi pelaaja ei täysin vakuuttaisikaan.

− Monilla pelaajilla on potentiaalia. Heidän vain täytyy saada oikeanlainen mahdollisuus oikeaan aikaan, Morling kertoo.