Aaron Lennonin elämä taas hymyilee. 31-vuotias Englannin maajoukkuelaituri on saanut asiansa raiteille ja palannut Burnleyyn Evertonista tammikuussa siirryttyään runkopelaajan rooliin.

Vain vuosi sitten Lennon joutui hoitoon stressiperäisten mielenterveysongelmien vuoksi (lue lisää tästä) ja kärsi masennuksesta.

– Olin pitkään synkässä, synkässä paikassa. Nyt herään joka aamu innoissani harjoittelemaan ja nauttimaan jokaisesta päivästä uudestaan ja uudestaan. Se merkitsee minulle suunnattomasti, Lennon kertoi Telegraphin haastattelussa.

– Onko se vapauttava tunne? Kyllä se on. Sitä on vaikea pukea sanoiksi. Käännös viime vuodesta on ollut valtava.

Lennon oli Evertonissa pahimmillaan kaksi ja puoli kuukautta pelaamatta. Useampi vuosi meni niin, ettei mies nauttinut lainkaan pelaamisesta.

– En ehkä nauttinut neljään tai viiteen vuoteen jalkapallosta. Burnley-siirrosta lähtien olen alkanut taas nauttimaan siitä. En sanoisi menettäneeni rakkauttani jalkapalloon, mutta kävin läpi pitkiä jaksoja, jolloin en pelannut.

– Sitä päätyy siihen pisteeseen, ettei enää tunne itseään jalkapalloilijaksi. Harjoittelet viikon, etkä pelaa viikonloppuna. Se oli raskasta.

Burnley-siirto uran paras ratkaisu

Lennon on kevätkauden aikana esiintynyt 13 sarjapelissä Burnleyn kokoonpanossa. Siirto oli laiturille viisas ratkaisu.

Burnley oli Lennonin perässä jo kesällä.

– Se oli yksi parhaista päätöksistäni jalkapallossa. Olen nauttinut tänne tultuani jokaisesta hetkestä. Se tapahtui melkein jo viime kesänä. Toivoin että niin olisi käynyt, koska en juurikaan päässyt pelaamaan Evertonisssa. Onneksi valmentaja tuli uudestaan perääni.