Kaksi Valioliigan sarjataulukon peräkkäisillä sijoilla olevaa joukkuetta kohtaavat perjantaina Southamptonin saadessa Bournemouthin vieraakseen. Molemmilla on viiden pelin jälkeen seitsemän pinnaa. Bournemouth on yhdeksäntenä ja Southampton heti perässä.

Southampton on pelannut jo neljä peliä putkeen tappioitta. Joukkue aloitti kauden kahdella tappiolla Valioliigassa, mutta on sen jälkeen kääntänyt kurssinsa. Neljästä viime pelistä kolme on voittoja – yksi niistä Liigacupissa Fulhamia vastaan – ja yksi tasapeli.

Viimeisimpänä Soton kaatoi Sheffield Unitedin lauantaina 1-0.

– Vierasvoitto Sheffield Unitedista ei ollut mikään häikäisevä, mutta Moussa Djenepo iski maalin ja vaikuttaa ihan hyvältä vahvistukselta. Southampton voitti jo toisen ns. derbyn, kun he kaatoivat aiemmin Brightonin vieraissa 2-0. Siinäkin Djenepo maalasi, Viasatin selostaja Mikko Innanen kertoi.

Malilainen Djenepo, 21, siirtyi Southamptoniin täksi kaudeksi belgialaisesta Standard Liègestä 14 miljoonalla punnalla. Alkukausi sumujen saarilla on ollut nuorukaisen osalta lupauksia herättävä. Se on herättänyt myös Innasen mielenkiinnon pelaajaan.

– Neljä matsia ja kaksi maalia, mielestäni aika hyvä lähtö tuonne Englannin ympyröihin.

Selostajakonkari haluaa nostaa esiin perjantaina selostamastaan ottelusta myös toisen 21-vuotiaan pelaajan, Bournemouthin maalivahdin Aaron Ramsdalen.

– Selostin sunnuntaina Bournemouthin 3-1-voiton Evertonista. Everton oli kyllä surkea, mutta Bournemouth pelasi taas kivaa, viihdyttävää futista ja Ramsdale hoiti vähät hommansa, ne muutamat Evertonin lähentely-yritykset tyylillä.

Englannin U21-maajoukkueeseen kuuluva Ramsdale pelasi viime kaudella lainalla Englannin Ykkösliigassa Wimbledonin paidassa. Kevätkausi oli kopparilta vahva, ja siitä kertoo myös valinta seuran vuoden nuoreksi pelaajaksi.

– Aika sellaista rohkeaa ja aktiivista maalivahtipelaamista. On tehnyt kyllä minuun hyvän vaikutuksen. Hyvä jätkä, jonka pelaamista on ollut kiva katsoa, Innanen kehui.

Viime kohtaamisen perusteella Innanen odottaa, että perjantaina nähdään maaleja.

– Kun muistetaan, että viime kaudella nämä joukkueet pelasivat vastaavan matsin 3-3, niin en välttämättä usko, että päädytään maalittomaan, vaikka he pelasivatkin Bournemouthissa maalittoman keskenään.

Molemmilla joukkueilla on ollut muutama päivä aikaa levätä. Southampton pelasi lauantaina ja Bournemouth sunnuntaina.

Verrattain kiivaalla ottelutahdilla Innanen ei usko kuitenkaan olevan suurta merkitystä.

– Kyllä tässä viikolla on saatu rauhassa pistää jätkiä kuntoon. Kun on tämmöinen etelärannikon paikallinen, niin kyllähän pelaajat syttyvät tähän automaattisesti.

Valioliigaottelu Southampton-Bournemouth näkyy perjantaina 20.9. klo 21.50 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.