Kongon jalkapalloliitto yrittää kääntää Aaron Wan-Bissakan pään. Independentin mukaan Crystal Palacen laitapuolustaja yritetään saada hylkäämään Englannin maajoukkue ja vaihtamaan maajoukkue-edustusta.

21-vuotias Wan-Bissaka on edustanut Englantia U20 ja U21 -tasoilla, mutta edustusdebyytti on vielä tekemättä. Nuorukainen ei mahtunut Gareth Southgaten viimeisimpään maajoukkueryhmään harjoitusotteluihin Tshekkiä ja Montenegroa vastaan.

Etelälontoolaisella Wan-Bissakalla on kongolaisia sukujuuria. Puolustaja pelasi vuonna 2015 yhden ottelun maajoukkueen U20-miehistössä.

– Se riippuu hänestä. Lähetin neljä kuukautta sitten kykyjenetsijäni seuraamaan häntä ja hän lähetti minulle raportin. Hän (Wan-Bissaka) pelasi todella hyvin. En valitse häntä vielä ryhmääni. Haluan puhua ensin hänen kanssaan, Kongon valmentaja Florent Ibenge kertoi Independentille.

– Soitin hänelle kuukausi sitten, mutta hän ei vastannut. Hänen täytyy hyväksyä kutsuni ja haluta pelata Kongon paidassa.

Wan-Bissaka on noussut tällä kaudella Crystal Palacen runkopelaajaksi. Nuorukainen on esiintynyt 27 valioliigaottelussa.