Valioliiga käynnistyi perjantaina Manchester Unitedin ja Leicester Cityn välisellä ottelulla. Viikonlopun aikana pelataan kierroksen loput yhdeksän ottelua.

Lauantaina nousijajoukkue Fulhamin ja Crystal Palacen välinen kohtaaminen on Aki Riihilahden mielenkiinnon kohteena. Eikä ihme, pelasihan HJK:n nykyinen toimitusjohtaja Palacessa yli 150 peliä vuosina 2001-2006, ja tahkosi kahtena kautena myös Valioliigaa.

Entinen puolustava keskikenttäpelaaja luottaa siihen, että Palace yltää pitkän kauden aikana sarjapaikan säilyttämiseen kivikovassa sarjassa.

– Palacella on juuri oikea valmentaja. Palace tarvitsee hyvin kyynisen ja tehokkaan pelityylin ja siihen sopivat pelaajat. Eli Roy Hodgson on täysin oikea valmentaja siihen, mikä on joukkueen tavoitteena eli säilyminen, Riihilahti sanoi Valioliiga.comille.

Viime kaudella Palace säilyi kirkkaasti. 20 joukkueen sarjassa sijoitus oli 11:s, ja eroa ensimmäiseen putoajaan jäi 11 pistettä.

Joukkue nousi Valioliigaan jälleen kaudeksi 2013-14. Sen jälkeen sarjapaikka on ollut vuosi toisensa jälkeen enemmän tai vähemmän tiukassa.

Hodgson, 70, tunnetaan tiiviiseen aluepuolustukseen nojaavana valmentajana. Suoraviivaisuus lienee tälläkin kaudella ”Kotkien” suunnitelma.

Sen Riihilahtikin tietää.

– Emme voi missään nimessä odottaa mitään jalkapalloromantiikkaa ja shampanjafutista, mutta mitä pidemmälle kausi menee, Hodgson saa omalla tyylillään ne tarvittavat tulokset.

Palacen kohtaamalta Fulhamilta tuskin puuttuu latausta avauskierroksella. Fulham palasi Valioliigaan täksi kaudeksi neljän vuoden tauon jälkeen. Näin ollen sarja sai jälleen yhden lontoolaisseuran lisää. Yhteensä lontoolaisjoukkueita on kuusi: Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham ja West Ham.

Valioliiga näkyy myös perjantaina alkavalla kaudella Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Suomeksi selostettuja otteluita kanavilla tullaan näkemään kauden aikana noin 200. Parhaat palat Valioliigan otteluista nähtävissä jälkikäteen osoitteessa viafree.fi.