Valioliigahistorian paras maalintekijä Alan Shearer on paljastanut, miten lähellä hän kävi siirtoa Manchester Unitediin vuonna 1996.

Vaikka englantilaishyökkääjä lopulta päättikin palata Blackburnista kotikaupunkiinsa, vain silloisen Newcastle-managerin Kevin Keeganin sitkeys viedä 15 miljoonan punnan ennätyskauppaa eteenpäin esti häntä siirtymästä Old Traffordille.

Manchester Unitedin kiinnostus Sheareria kohtaan ei ole koskaan ollut salaisuus, mutta vasta nyt hän on itse kertonut, miten lähellä hän oli siirtyä Sir Alex Fergusonin alaisuuteen.

– Istuin alas Kevin Keeganin ja Sir Alexin kanssa samana päivänä. Näin Keegania aamulla, ja neuvottelut menivät todella, todella hyvin, Shearer kertoi BBC:lle.

Rio Ferdinand kamppaa Alan Shearerin, joka oli lähellä siirtyä Manchester Unitediin vuonna 1996. Kuva: Getty Images

– Sitten Manchester Unitedin osasto astui sisään. Hänen (Fergusonin) ensimmäinen kysymys minulle oli: ”Tapaanko sinua ensimmäisenä vai toisena?” Kerroin hänelle, että näin Keviniä aamulla, ja että en aio kertoa sinulle mitään hänen puheistaan. Hän sanoi, ettei hänellä ollut siinä tapauksessa minkäänlaista mahdollisuutta. Hän olisi halunnut tavata minut ensimmäisenä.

– Mutta minusta neuvottelut etenivät erittäin hyvin. Olin hyvin vakuuttunut siitä, mitä hänellä oli kerrottavanaan.

– Minun oli mentävä ja tehtävä päätös. Yhdessä vaiheessa, olin jo menossa Manchester Unitediin. Mutta sitten, istuin alas ja sain puhelun Keviniltä, joka pyysi minua tapaamiseen päivää tai kahta myöhemmin. Ja minä ajattelin: ”Tiedätkö mitä, minä aion mennä takaisin Newcastleen. Se on se seura mitä olen aina kannattanut ja halunnut edustaa.”

[readmore from=Manchester-United]

– Ajattelin: ”Minun on soitettava hänelle (Fergusonille)”. Soitin hänelle, mutta kukaan ei vastannut. Mietin, etten voinut jättää viestiäkään. Soitin hänelle uudelleen, mutta kukaan ei vieläkään vastannut. Jätin hänelle viestin kolmannen yrityksen jälkeen, ja yllätys yllätys, en koskaan saanut soittoa takaisin!

– Minulla ei kuitenkaan ole minkäänlaisia katumuksia, tekisin saman uudelleen, Shearer päätti.

Shearerista tuli lopulta yksi Newcastlen suurimmista sankreista, tehden 148 maalia 303 Valioliiga-ottelussa. Shearer on yhä Valioliigan historian paras maalintekijä 260 täysosuman voimin.