Kun Alex Oxlade-Chamberlain siirtyi viime elokuussa kuuden Arsenal-kauden jälkeen Liverpooliin, sai Jürgen Kloppilta runsaasti luottoa ja onnistui myös tehojen muodossa, näytti ura olevan taas vahvassa nosteessa pienen suvantovaiheen jälkeen. Myös Englannin MM-kisajoukkueeseen pääsy vaikutti jota kuinkin selvältä.

Huhtikuisessa Mestarien liigan välieräottelussa AS Romaa vastaan syntynyt polvivamma päätti kuitenkin 24-vuotiaan Oxlade-Chamberlainin kauden ennen aikojaan, ja teki samalla haaveet uran toisesta MM-turnauksesta tyhjiksi. Tänään Liverpool tiedotti sitten kotisivuillaan, että vamma on vieläkin pahempi kuin aiemmin osattiin pelätä.

Mitä todennäköisimmin Oxlade-Chamberlainilta jää koko kausi 2018-2019 väliin. Seuran tiedotteen mukaan ”peliaika kilpailullisessa ottelussa ennen kauden päätöstä olisi bonus”.

Pelaaja itse halusi pitää pitkän sairausloman salassa

Oxlade-Chamberlainin polvi leikattiin menestyksekkäästi kahdeksan päivää vamman syntymisen jälkeen, eikä uutta leikkausta näillä näkymin tarvita. Jo tuolloin oli selvää, että sairauslomasta tulee pitkä, mutta tiedon kertomista julkisuuteen lykättiin pelaajan itsensä toivomuksesta. Oxlade-Chamberlain kun ei halunnut häiriötekijöitä Liverpoolin Mestarien liigan loppusuoran ylle.

– Tuntuu siltä, että nyt on sopiva aika kertoa, että Ox keskittyy tulevalla kaudella toipumiseen ja kuntoutukseen, manageri Klopp kertoo seuran kotisivuilla.

– Olemme tienneet sen loukkaantumisen jälkeisestä päivästä lähtien ja leikkauksen jälkeen asia oli varma. Mikään ei ole muuttunut, eikä mitään takaiskuja ole koettu. Kaikki menee suunnitellun aikataulun mukaisesti. Uutta on vain se, että kerromme nyt asiasta julkisesti.

Samassa yhteydessä saksalaisvalmentaja kehuu vuolaasti suojattinsa asennetta.

[readmore from=Alex-Oxlade-Chamberlain]

– On Oxille tyypillistä, ettei hän halunnut uutisten varjostavan loppukautta. Hänen leikkauksensa oli täysin onnistunut ja toipuminen on alkanut todella hyvin.

– On kuitenkin tosiasia, että valmistaudumme kauteen tietäen, ettei hän tule pelaamaan valtaosassa kilpailullisia otteluitamme. Jos näemme hänet ennen kauden loppua, se on bonusta.

– Ox on harvinaisen hyvä ihminen ja joku, joka on tärkeä Melwoodin sykkeelle, vaikkei hän pelaisikaan. En malta odottaa hänen otteluihin palaamistaan, mutta aiomme osoittaa kärsivällisyyttä varmistaaksemme, että hän jatkaa palatessaan siitä, mihin jäi: yhdeksi sen hetken parhaista pelaajista eurooppalaisessa jalkapalloilussa, Klopp ylistää.