Liverpoolin keskikenttäpelaajan Alex Oxlade-Chamberlainin mukaan viime kauden Valioliiga-mestaruus on joukkueelle enää kaunis muisto vain.

Ryhmä on täysin keskittynyt uuteen sesonkiin, eikä kukaan seurassa kohtele heitä Englannin hallitsevina mestareina. Tavoitteena on jatkaa palkintokaapin täyttämistä, eikä ote voittamisen mentaliteetista saa lipsua.

– Se (Valioliigan mestaruuden voittaminen) oli hienoa, mutta se on nyt kaikki takana päin, Oxlade-Chamberlain kertoi Goalille.

– Me voimme muistella sitä myöhemmin, mutta nyt meillä ei ole varaa jäädä pohtimaan asiaa. Miksi me ylipäätään ylsimme Valioliigan mestaruuteen? Koska me emme menettäneet meidän fokusta. Kysyimme aina itseltämme ”mitä seuraavaksi?” ja niin sen pitäisikin mennä.

Alex Oxlade-Chamberlain pelasi viime kaudella 30 valioliigaottelua, joissa syntyi yhteensä neljä maalia. Kuva: Getty Images

– Joukkueemme kesken, meistä ei tunnu siltä, että me olisimme saavuttaneet mitään. Ymmärrättehän? Me tiedämme mitä teimme, me tiedämme olevamme historiankirjoissa. Me saimme siitä hyvästä myös mitalit kaulaamme. Mutta täällä kukaan ei puhu siitä. Kukaan ei käyttäydy niin kuin olisimme mestareita, ja niin sen pitääkin olla.

Liverpool-pelaajien asenteesta on puhuttu kuluneen kesän aikana paljon. Virgil van Dijk sai hiljattain lokaa niskaan Gabby Agbonlahorilta, joka piti hollantilaistopparin suoritusta Leedsiä vastaan ”ylimielisenä”. Liverpool voitti avausottelunsa niukasti 4-3-lukemin.

Saksalaisluotsi Jürgen Klopp on kuitenkin kutsunut pelaajiaan ”hirviöiksi”, jotka ovat tällä hetkellä nälkäisempiä kuin koskaan. Oxlade-Chamberlain on kompannut väitteessä manageriaan.

[readmore from=Liverpool]

– Mille tahansa huippujoukkueelle tavoite on selkeä. Yksi asia on voittaa jotain kerran, eikä sitä pidä väheksyä. Mutta sen tekeminen säännöllisesti, kausi toisensa jälkeen, on saavutus mikä tekee joukkueesta erityisen, englantilaispelaaja jatkoi.

– Jos katsomme historian parhaimpia joukkueita – kuten niitä Liverpoolin ryhmiä, jotka tekivät tästä seurasta niin suuren – he voittivat joka vuosi, ei vain kerran. Se on myös meidän päätavoitteemme, Oxlade-Chamberlain linjasi.