Manchester Unitedin päävalmentaja José Mourinho kertoi hetki sitten lehdistötilaisuudessa, että Alexis Sánchez kärsii tavallista lihasvammaa vakavammasta loukkaantumisesta (lue lisää tästä).

Mourinhon mukaan Sánchez ei ole vielä käynyt kuvauksissa, mutta kyseessä olisi pahempi vamma kuin esimerkiksi Victor Lindelöfillä. Ruotsalaistopparin odotetaan olevan sivussa kolmisen viikkoa ja palaavan kentille joulun alla.

Jos Sánchez olisi sivussa esimerkiksi 4-5 viikkoa, sairausloma venyisi vuodenvaihteen toiselle puolelle. Se taas vahingoittaisi merkittävästi Sánchezin jo valmiiksi heikkoa asemaa siirtomarkkinoilla. Sánchez kun tiettävästi on tyytymätön peliaikaansa, rooliinsa ja Mourinhon pelifilosofiaan, ja haluaisi siksi lähteä Unitedista.

The Timesin mukaan Sánchez olisi halukas siirtymään PSG:hen, ja jonkinasteiset neuvottelut olisi jo aloitettu (lue lisää tästä). Evening Standard taas kertoi hiljattain, että Sánchez olisi ylipäätään halukas jättämään Unitedin jo tammikuussa (lue lisää tästä). Viimeistään nyt Sánchez voinee heittää hyvästit talvisiirrolle.

Kuka enää haluaa Sánchezin?

29-vuotias Sánchez siirtyi Man Unitediin Arsenalista viime tammikuussa. Hän solmi Unitedin kanssa kesään 2022 ulottuvan sopimuksen, joka takaa miehelle lähteestä riippuen jopa 400 000-500 000 euron viikkopalkan.

Samaan aikaan Sánchez on pelillisesti ollut kenties koko Valioliigan suurin alisuorittaja viimeisen vuoden aikana. Unitedin paidassa chileläinen on pelannut yhteensä 30 ottelua tehoin 4+7. Tämän kauden 12 ottelussa tehoja on syntynyt vain yhden maalin ja kahden maalisyötön verran.

Mourinho on jo pudottanut Sánchezia nokkimisjärjestyksessä alaspäin niin, että Sánchez muun muassa seurasi kauden ensimmäisen Juventus-ottelun katsomosta ja pelasi jämäminuutit Valioliigassa Tottenhamia, Chelseaa ja Manchester Cityä vastaan.

Siinä on Sánchezin kannalta ensimmäinen dilemma. Lähteestä riippuen sarjan kovin tai toiseksi kovin palkka, mutta peliesitykset kaukana siitä tasosta. TOP 5 -sarjoista tuskin löytyy seuraa, joka olisi valmis tarjoamaan tämän hetken Sánchezille samanlaista palkkaa kuin United.

Sánchezin kannalta toinen ongelma on tuore loukkaantuminen. Vaikka mies olisi valmis reiluun palkanalennukseen ja vaikka United olisi valmis miehen myymään, kuka haluaa ostaa loukkaantuneena olevan tai puolikuntoisen pelaajan? Onhan niitäkin tapauksia toki nähty (muun muassa Thomas Vermaelen siirtyi aikoinaan Arsenalin sairastuvalta suoraan Barcelonan sairastuvalle), mutta aika harvassa ne ovat.

Kesällä uusi yritys

Sánchezin kannalta loukkaantuminen tuli tietysti erittäin huonoon saumaan. Paitsi että se todennäköisesti tuhosi viimeisenkin mahdollisuuden talvisiirtoon, se ei ainakaan kohenna Sánchezin asemaa Unitedin sisällä.

[readmore from=Manchester-United]

On hyvin mahdollista, että palatessaan sairastuvalta Sánchez löytää itsensä yhä säännöllisemmin penkiltä tai jopa katsomosta.

Mikäli syöksykierre jatkuu, Sánchezin korpivaellusta kestää vielä ainakin puoli vuotta (jos Mourinho pysyy lauteilla eikä mitään muitakaan dramaattisia muutoksia tule).

Kauden päätteeksi avautuu uusi mahdollisuus. Joko Sánchezille löydetään Unitedista sopiva rooli ja mies sopeutuu paremmin seuraan, tai sitten hänet päästetään siirtymään muualle.

Kaiken lisäksi ensi kesänä pelataan Copa América, ja Sánchez jos joku on usein syttynyt ja saanut nostetta nimenomaan maaotteluista. Ehkä hyvät otteet Copa Américassa voisivat vielä poikia Sánchezille viimeisen ison sopimuksen jostain suurseurasta. Mutta se on toki spekulointia ja vasta ensi kesän juttuja.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila