Alexis Sánchez ei välttämättä enää pitkään ole Manchester Unitedin pelaaja.

The Times kertoo, että Sánchez haluaa jättää Unitedin ja siirtyä PSG:hen. Lehden tietojen mukaan Sánchezin agentti Fernando Felicevitsh on jo alkanut kartoittaa potentiaalisia ostajaehdokkaita, joilla olisi varaa Sáncheziin. PSG on tiettävästi jo ilmaissut kiinnostuksensa.

Syitä Sánchezin lähtöhaluille on useita, mutta ne kaikki pohjautuvat heikkoon sopeutumiseen. Chileläinen siirtyi Arsenalista Man Unitediin viime tammikuussa, ja taso romahti saman tien.

Siinä missä Sánchez iski Arsenalille 80 maalia ja 45 maalisyöttöä 166 ottelussa, Unitedissa tehot 28 ottelussa ovat olleet vain neljä maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Tämän kauden saldo kymmenessä pelatussa ottelussa on 1+2.

Timesin mukaan päävalmentaja José Mourinho on ollut tyytymätön Sáncheziin lähestulkoon miehen koko United-uran ajan. Unitedin harjoituskeskuksessa Sánchezin tekemistä on kuvailtu ”keskinkertaiseksi”. Valmennusryhmän kesken Mourinho on lehden mukaan kuvaillut Sánchezin tason romahtamista ”mysteeriksi”.

Sánchez ei ole tiettävästi ollut sen tyytyväisempi Mourinhoon. Chileläinen on ollut pettynyt sekä Mourinhon taktiseen ohjeistukseen että valmennustyyliin. Sánchezia potuttaa se, että kehuja tulee vain puolustuspelaamisesta mutta ei silloin, jos hyökkäyspelissä tekee jotain hyvin. Lisäksi Sánchez on ollut joukkuekavereiden mielestä pelokkaan oloinen, kun Mourinho on huutanut pelaajistolle.

Timesin mukaan Sánchezilla on ollut sopeutumisongelmia myös pelaajiston keskuudessa. Hyökkääjä seurustelee vain David de Gean, Juan Matan ja Romelu Lukakun kanssa, eikä juuri puhu muille joukkuekavereilleen. Sopeutumista eivät ole helpottaneet heikko kielitaito ja ero tyttöystävästä syyskuussa.

Timesin mukaan Sánchez myös kaipaa suurkaupungin vilinää ja vilskettä. Sitä oli tarjolla Lontoossa mutta ei niinkään Manchesterissa. Siirto Pariisiin veisi Sánchezin taas suurkaupunkiin.

[readmore from=Manchester-United]

Vaikka siirrolla on jo alustavasti kahden hyväksyntä kolmesta (Sánchez ja PSG), vielä ei lainkaan tiedetä, kuinka halukas United on myymään. 29-vuotiaan Sánchezin sopimus ulottuu kesään 2022, joten kovin halvalla United tuskin on valmis päästämään Sánchezia pois.

Toisaalta, Sánchezin palkkaan uppoaa joka viikko tiettävästi noin 400 000-500 000 euroa plus mahdolliset bonukset päälle. Se on melko suuri kustannus pelaajasta, jolla on tältä kaudelta kasassa tehot 1+2.