AS Romasta Liverpooliin siirtynyt Alisson on puhunut tämänhetkisistä tuntemuksistaan ja ajatuksistaan englantilaisseuran riveissä.

Alissonista tuli hetkeksi maailman kallein maalivahti, kun Liverpool pulitti huippuveskarista jopa 75 miljoonaa euroa viime heinäkuussa. Kepa Arrizabalaga vei ennätyksen nimiinsä muutamaa viikkoa myöhemmin, kun Chelsea maksoi espanjalaisvahdista viisi miljoonaa euroa enemmän.

Alisson on suoritunut debyyttikaudellaan kuitenkin paremmin kuin kukaan muu, pitäen eniten nollapelejä (17) koko valioliigakauden aikana. Hänen varmat otteensa Liverpoolin maalilla ovat johdattaneet punapaidat aina sarjataulukon huipulle ja Mestarien liigan puolivälieriin.

Alisson kertoi elämästään Englannissa, ja miten joukkueen ja perheenjäsenien läheisyys on auttanut häntä koti-ikävän kanssa.

– Kun ajattelen Brasiliaa, ikävöin sitä paljon. Mutta minut ollaan otettu täällä hyvin vastaan ja tunnen oloni jo hyvin kotoisaksi. Fanitkin ovat olleet erityisen mukavia, kuten myös koko joukkue, joten olen hyvin iloinen Liverpoolissa, Alisson kertoi seuran viimeisimmässä kuukausiliitteessä.

– Kaikki kaikessa tunnen oloni kotoisaksi täällä. Kotini on siellä missä sydämeni ja perheeni on. Minun tyttäreni ja vaimoni asuvat täällä ja vanhempani kyläilevät kun voivat. Perheeni asuu Portugalissa, mikä ei ole kaukana, ja tulee myös kylään kun voi. Se auttaa kun ikävöin heitä.

– Olen myös käynyt säännöllisesti englannin kielen tunneilla. Yksi hankalimmista haasteista alussa oli kielen oppiminen, eikä ainoastaan brittiaksentin ymmärtäminen vaan liverpoolilaisaksentin myös!

– Mutta olen onnistunut käsittelemään tämän. Pystyn ymmärtämään ihmisiä ja kommunikoimaan joukkuetovereitteni kanssa, mikä on hyvin tärkeää.

– Kun tulin tänne, kaikki olivat mielestäni tärkeitä – ei ainoastaan brasilialaiset. Tietysti siitä oli apua, että Roberto Firmino oli täällä jo valmiiksi, jonka jälkeen Fabinho tuli hieman minua myöhemmin. Kaikki joukkueen pelaajat ovat kuitenkin tärkeitä.

Liverpool kohtaa seuraavassa valioliigaottelussaan TOP4-sijoista taistelevan Tottenhamin.