Liverpool eteni sensaatiomaisesti Mestarien liigan finaaliin voitettuaan välierien toisessa osassa Barcelonan maalein 4-0.

Finaalipaikka on Liverpoolille toinen peräkkäinen. Kesäkuun alussa Madridissa pelattavassa finaalissa vastaan asettuu Tottenham, jolle finaalipaikka on seurahistorian ensimmäinen.

Liverpool oli jäädä lohkoon Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella. Napoli oli tasoittaa ottelun päätöskierroksen lisäajalla. Liverpool olisi jäänyt lohkoon, ellei Alisson olisi torjunut komeasti Arkadiusz Milikin yritystä lähietäisyydeltä.

– Mielestäni kaikki voi muuttua sekunneissa. On selvää, että se torjunta oli ottelun viimeinen tilanne ja ilman torjuntaamme olisimme jääneet lohkoon. Tietenkin joukkuetoverit tekivät oman osuutensa ja se onkin se, mikä tekee koko asiasta niin erityisen olla osa tätä joukkuetta. He ovat erityisiä, Alisson kehui.

Liverpoolilla on mahdollisuus voittaa historiansa toinen Mestarien liigan mestaruus. Viime keväänä Real Madrid voitti Liverpoolin finaalissa maalein 3-1.