Alisson on noussut viimeisten vuosien aikana maailman parhaiden maalivahtien joukkoon.

27-vuotias brasilialaisvahti on pelannut tällä valioliigakaudella 20 ottelua, joista 12 on päättynyt nollapeliin.

Alisson tunnetaan pallovarmana maalivahtina, joka uskaltaa ottaa pelivälineen kanssa riskejä ja toimiikin usein ensimmäisen prässin ohittajana syötöillään.

Liverpoolin maalivahtivalmentaja Jack Robinson kehui Alissonia seuran verkkosivuilla. Robinson jopa vertasi Alissonia pallollisena Andrea Pirloon.

– Hän on uskomaton pallon kanssa. Hän on sen kanssa niin rauhallinen. Alisson on kuin Pirlo. Alisson haluaa saada pallon itselleen prässin alaisena. Hän kykenee pelaamaan pallon kanssa, kun hänen ympärillään on kaaosta. Alissonilla on niin paljon rauhallisuutta, Robinson kehaisi.

– Jos vastustaja prässää ylhäältä, niin luonnollisesti heidän takanaan on tyhjää tilaa. Näet Alissonin huomaavan Mohamed Salahin, Sadio Manén ja Roberto Firminon juoksut. Pelaamme vastustajan taakse ja käytämme tilan hyödyksi.

Alissonin viime kausi oli jättimenestys. Vahti voitti Liverpoolin kanssa Mestarien liigan ja kuukautta myöhemmin Copa Américan Brasilian paidassa. Alisson valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.