Chelsea-hyökkääjä Álvaro Morata myöntää käyneensä psykologin luona käsitelläkseen kokemiaan paineita ja tunteita lontoolaisseurassa. 26-vuotias espanjalainen saapui Bluesiin viime kesänä seuran silloisella 66,5 miljoonan euron ennätyssummalla.

Moratalla oli alusta alkaen suuret onnistumispaineet hyökkääjän tultua korvaamaan Diego Costaa. Ensimmäisen kauden ongelmiin vaikuttivat loukkaantumiset ja kentänulkopuoliset asiat.

Moratan läheinen ystävä kuoli auto-onnettomuudesta ja hänen vaimollaan oli vaikea raskaus kaksospoikien kanssa. Psykologin käynneistä sai apua selviämään synkistä ajoista.

– Olen tajunnut tässä vaiheessa elämääni, että myös mieltä on aina harjoitettava. Ei ole kyse vain fyysisestä harjoittelusta. Pärjätäkseen paineiden kanssa on tehtävä töitä tärkeimmän osa-alueen eteen, Morata sanoi espanjalaisen ABC:n haastattelussa.

– En ole koskaan aiemmin ajatellut mielen harjoittamista. Kun pelaaja kuulee sanan psykogi, hän ottaa yleensä askeleen taaksepäin. Mutta minä tajusin tarvitsevani apua.

– Olin ensin nolostunut puhumaan psykologille ja kertomaan hänelle kaikista ongelmistani. Onnistuin kuitenkin kaiken avun kautta löytämään taas jalkapallon tuoman onnellisuuden.

– Psykologilla käynti nähdään usein ongelmana ja jotenkin negatiivisena. Kaikki näkevät mielestäni sen sellainena silloin, kun sen apua olisi tärkeää saada. Olen nyt onnellisempi kuin koskaan Chelseassa ja onnellisempi kuin koskaan maajoukkueessa, vaikka en pelaa kentällä parasta peliäni.

Morata teki tammikuun toukokuun välisenä aikana 22 otteluun vain kuusi maalia. Heikko saldo sai monet Chelsea-kannattajat epäilemään miehen kykyjä korvata Costa.

– Olen tehnyt taas maaleja, mutta en pelaa vielä parasta peliäni. Aion jatkaa psykologilla käyntiä. Se auttaa paineiden ja tunteiden hallinnassa, Morata totesi.

Lähde: ESPN