Evertonin kanssa pysyvän sopimuksen, viime vuotisen lainansa jatkoksi tehnyt Andre Gomes on puhunut siitä, miten tunsi Toffeesiin ”rakkautta ensi silmäyksellä”. Kun uusi suhde nyt on virallistettu, on mahdollista puhua edellisen ongelmista.

Maailmalle on ollut selvää, ettei aika Barcelonassa ollut portugalilaiselle helppo. Tämä kertoo vapautuneesti, ja kenties vastaavissa tilanteissa olevia rohkaisevasti siitä, miten haki ulkopuolista apua.

– Tuossa vaiheessa minulla oli henkilö, jolle pystyin purkamaan tilannettani, ja joka auttoi minua henkilökohtaisten ongelmieni kanssa painimisessa. En ole sellainen tyyppi, joka pitää puhumisesta. Jos häviämme, tai olen itse pelannut huonosti, saatan olla kotona puhumatta useita päiviä.

Perheen arvo ei todellakaan ollut pieni, mutta neutraalisti asioihin suhtautuva apu oli paikallaan.

– Ajat olivat minulle kovia, vaikka perhe oli todella lähellä. Mutta ei ole mikään iso juttu, että on olemassa ulkopuolinen, tilanteen tunteva neutraali henkilö, jolle puhua. Kaikki tietävät, että jalkapalloon liittyy paineita – mutta niin niitä liittyy jokaisen elämään, missä tahansa työssä.

Solmut ovat Liverpoolissa asuessa ainakin vähemmän tiukalla, ja Gomes vaikuttaa varsin tyytyväiseltä.

– Nyt teen normaaleita juttuja. Jos haluan puhua ammattilaiselle, tai perheelleni, tai veljelleni, joka on paras ystäväni, voin tehdä niin. Olen avoimempi, siinä on se suuri ero. Suuri ero on myös siinä, että nyt nautin yksinkertaisista asioista. Treeneistä, salilla käymisestä, hotellielämästä joukkuekavereiden kanssa, ajasta perheen kanssa, pelaamisesta.

Aika Barcelonassa ei kuitenkaan missään nimessä ollut pelkkää murhetta.

– Pelasin 80 ottelussa siellä, ja opin valtavasti jalkapallosta. En tunne epäonnistuneeni Barcelonassa. Andrés Iniestan, Sergio Busquetsin ja Lionel Messin kaltaisten pelaajien kanssa työskentely teki todella hyvää. Haluan tuoda siellä oppimani Evertonin hyödyksi.

Lähde: Telegraph