Andrew Robertsonin mukaan Liverpool on tällä hetkellä se joukkue, jonka kaikki haluavat välttää Mestarien liigassa. Kilpailun hallitseva mestari ja Valioliigaa johtava Liverpool eteni tällä viikolla Mestarien liigassa alkulohkovaiheesta lohkoykkösenä jatkoon.

Jännitystä riitti vielä viimeisessäkin pelissä, sillä Liverpoolilla oli myös mahdollisuus pudota leikistä pois. Itävaltalainen RB Salzburg tarjosi kotikentällään hyvän vastustajan, mutta Liverpool oli lopulta parempi maalein 2-0.

Lohkovaiheen kaikissa otteluissa pelanneen skottipakki Robertsonin, 25, mukaan Liverpool on ansainnut maineensa ikävänä vastustajana.

– Tällaisen tunnelman me olemme luoneet viimeisen kahden vuoden aikana. Olemme olleet loppuottelussa kahdesti, hävisimme yhden ja voitimme toisen. Meitä arvostetaan tässä turnauksessa, kommentoi Robertson Telegraphin mukaan.

[readmore from=Liverpool]

– Kun menimme ensimmäistä kertaa loppuotteluun, en usko, että meitä arvostettiin kunnolla, kunnes pelasimme neljännesvälierissä Portoa vastaan ja annoimme heille selkäsaunan. Emme saaneet ansaitsemaamme arvostusta. Nyt me tiedämme, että meitä arvostetaan Euroopassa. Kukaan ei halua pelata meitä vastaan, mutta jokainen 16 parhaan joukkoon päässyt joukkue uskoo itseensä. Tämä on kaikista vaikein turnaus.

– Jokainen vastaan tuleva joukkue on loistava. Kaikki ovat itsevarmoja.

– Viime kaudella ja sitä edeltävällä sesongilla olimme loistavia pudotuspeleissä ja hallitsimme niitä otteluita, mutta me tiedämme, että kaikki haluavat voittaa meidät, hallitsevat mestarit. Siihen meidän on varauduttava ja toivottavasti selviydymme siitä hyvin.

– Me kunnioitamme jokaista vastustajaa ja me tiedämme, että kukaan ei halua kohdata meitä, koska olemme pärjänneet kahden kauden ajan niin hyvin. Mutta meidän tehtävämme on todistaa se ihmisille myös jatkossa.