Crystal Palacen laitahyökkääjä Andros Townsend on kertonut miten pitkäaikainen uhkapeliriippuvuus sai hänet pelkäämään hänen koko jalkapallouransa puolesta.

28-vuotias Townsend kärsi ennen merkittävästä uhkapeliriippuvuudesta, mihin vaikutti tylsyys ja useat lainasiirrot pois Tottenhamista. Vuonna 2013 Englannin jalkapalloliitto FA antoi hänelle 13 000 punnan sakot vedonlyöntisääntöjen rikkomisesta. Englantilaishyökkääjän mukaan sakot todennäköisesti pelastivat hänen koko uransa.

– Se palautti minut takaisin maan päälle. Minä todella pelkäsin koko urani puolesta. Kun se yksi asia mitä elämässäsi rakastat saatetaan viedä sinulta pois, se muuttaa sinun perspektiiviäsi, Townsend kertoi Players’ Tribunelle BBC:n mukaan.

Townsend kertoi yhdestä unettomasta yöstään Blackpoolissa edustaessaan Birminghamia toukokuussa 2012. Sen sijaan että hän olisi nukkunut ennen Valioliigan nousukarsintojen välieräottelua Townsend ”katseli jatkuvasti kännykkäänsä ja löi enemmän ja enemmän vetoja”.

– Olen todennäköisesti ainut ihminen historiassa, joka on hävinnyt 46 000 puntaa maatessani sängyllä keskiviikkoyönä Blackpoolissa.

– Se [FA:n sakko] ei ainoastaan pelastanut uraani, mutta se todennäköisesti pelasti minut myös ihmisenä. Se avasi minulle myös mahdollisuuden puhua asiasta jollekin.

– En kerro tätä tarinaa koko maailmalle. Haluan välittää sen niille ihmisille, joilla on ollut heidän omat alamäkensä – niille ihmisille jotka tuntevat olonsa väärinymmärretyksi tai masentuneeksi, ja varsinkin niille jotka kamppailevat riippumuksien kanssa.