Liverpool on saanut luvan toteuttaa Anfieldin laajennussuunnitelmansa, jonka kustannusarvioksi on laskelmoitu 60 miljoonaa puntaa (69,6 milj. euroa).

Liverpoolin kunnanvaltuusto on antanut virallisen hyväksyntänsä ehdotukselle tiistaina. Stadionin kapasiteetti kasvaa seitsemällä tuhannella paikalla. Muutosten myötä Anfieldille mahtuu tulevaisuudessa 61 000 katsojaa per ottelu.

Osa paikallisista asukkaista ja ympäristöjärjestöistä oli ilmaissut epäilyksensä projektia kohtaan. Vastustajien mukaan rakentaminen vaikuttaa kielteisesti 110 hehtaarin suuruisen puiston, Stanley Parkin, miljööhön.

[readmore from=Liverpool]

Komitea hyväksyi kuitenkin rakentamisurakan aloittamisen äänin 6–2, mikä antaa Liverpoolille mahdollisuuden jatkaa Anfieldin kehittämistä. On arvioitu, että rakentaminen vie noin 18 kuukautta ja että projekti on kokonaan valmis kesällä 2023.

Suunnitelmiin sisältyy lupa järjestää korkeintaan kuusi muuta tapahtumaa Anfieldilla vuosittain seuraavan viiden vuoden ajan. Esimerkiksi Bon Jovi esiintyi stadionilla jo vuonna 2019. Valioliigakauden ehdoilla voitaneen pitää myös muita urheilutapahtumia.

Liverpool lähetti hakemuksensa joulukuussa, kun koronavirustilanteen pahin vaihe oli ohitettu. Hankkeen vastustajiin lukeutuivat vihreiden Liverpoolin haaran puheenjohtaja Tom Crone, liberaalipuolueen puheenjohtaja Steve Radford sekä muutamia muita Stanley Park -aktiiveja.