Moni uumoilee, että päättynyt kausi jäisi italialaismanageri Antonio Conten viimeiseksi Chelseassa. Mies itse kuitenkin vakuuttaa olevansa sitoutunut seuraan.

Chelsean viitossija Valioliigassa merkitsee sitä, ettei joukkuetta nähdä ensi kaudella Mestarien liigassa. Kausi sai kuitenkin positiivisen päätöksen, kun lontoolaiset kaatoivat Manchester Unitedin FA Cupin loppuottelussa.

– Kausi oli erittäin vaikea monesta syystä. Ennustin vaikeuksia kauden alussa, mutta päädyimme viidenneksi ja voitimme FA Cupin, Conte sanoo Sky Sportsin mukaan.

– Mestarien liigasta ulos jääminen ei ole hyvä asia Chelsean kaltaiselle seuralle. Meidän pitää sanoa se rehellisesti, mutta samalla uskon teidän tietävän todellisen tilanteen. Sen, että tämä pelaajaryhmä teki parhaansa, hän jatkaa.

– Tällaisen tärkeän pokaalin voittaminen osoittaa loistavaa sitoutuneisuutta ja intohimoa kauden päättämiseen oikealla tavalla vaikeuksista huolimatta. Jopa vaikealla kaudella osoitin olevani ”sarjavoittaja”.

Keväällä 2017 liigamestaruutta juhlineelta Contelta kysyttiin tulevaisuudesta lauantain loppuottelun jälkeen. Mies vastaa, että hänellä on sopimus voimassa ja hän on sitoutunut seuraan.

– Jopa spekulaatioista huolimatta kantani on aina ollut sama – olen sitoutunut. Ymmärrän, että seura voi tehdä päätöksen – joko positiivisen tai negatiivisen. Se on paljon vaativan seuran oikeus. Kahden vuoden jälkeen seura kuitenkin tuntee minut erittäin hyvin. Jos he haluavat jatkaa minun kanssani, he tuntevat minut. En voi muuttua.