Englannin maajoukkueen ja muun muassa Manchester Unitedin entinen keskuspuolustaja Rio Ferdinand pitää Antonio Rüdigeria Valioliigan parhaana topparina.

Uransa vuonna 2015 lopettanut Ferdinand keskusteli aiheesta omassa podcastissaan Vibe with Five.

Ferdinandin mielestä Chelsean saksalaispuolustaja on parempi kuin muun muassa Liverpoolin Virgil van Dijk ja Manchester Cityn Rúben Dias.

Näin ei Ferdinandin mielestä ollut vielä viime kaudella. Hänen mukaansa Rüdigerin esitykset ovat parantuneet selvästi Thomas Tuchelin tultua Chelsean peräsimeen.

– Hän on ollut sarjan paras keskuspuolustaja sen jälkeen, kun Tuchel tuli Chelseaan. Voisin ajatella, että Rüdiger ja Dias ovat aika lähellä toisiaan, mutta se vaikutus, minkä hän tuo Chelsean peliin on valtava, totesi Ferdinand.

Rüdiger ei ollut yhtä kovassa huudossa Frank Lampardin Chelseassa. Kuva: Getty Images.

Saksalainen ei kuulunut Chelsean edellisen valmentajan Frank Lampardin suurimpien suosikkien joukkoon ja tuolloin Rüdigerin tulevaisuus lontoolaisseurassa kyseenalaistettiin.

– Frank ei tainnut oikein pitää hänestä. Chelsean kerrottiin tuolloin laittavan Rüdiger myyntiin, Ferdinand sanoi.

– Häntä arvostettiin kyllä Saksassa, mutta jos manageri ei pidä sinua juuri minään, niin kyllä se vaikuttaa otteisiisi. Näin käy, vaikka kokisi olevansa henkisesti kuinka vahva tahansa.

Saksalaisen tilanne on nyt kimurantti. Hänen sopimuksensa päättyy kesällä. Real Madrid ja PSG ovat ainakin vahvasti Rüdigerin kintereillä. Tuchel yrittää tällä hetkellä tiettävästi kaikkensa, jotta toppari allekirjoittaisi pitkän jatkosopimuksen ennen tammikuuta. Tuolloin muut seurat pääsevät jälleen neuvottelemaan Rüdigerin kanssa.