Entinen maajoukkuemaalivahti Antti Niemi on hoitanut live-jalkapallokaipuutaan seuraamalla Valioliigan klassikko-otteluita kotisohvalta Viasatin ja Viaplayn kautta. Keskiviikkona oli vuorossa Fulhamin ja Manchester Unitedin välinen kamppailu. Niemi pohti, miltä kaudelta peli oli.

– Ottelu oli vuonna 2009 pelattu Fulhamin kotiottelu, jonka Fulham voitti. Man Utd:lta lensi kaksi miestä ulos ja se tietysti helpotti.

– Se oli tyypillisen hieno taistelupeli tuolta kaudelta.

Niemi ei itse ottelussa pelannut. Hän aloitti kauden Fulhamin mukana, mutta paha rannevamma pudotti hänet Roy Hodgsonin kokoonpanosta jo kauden alussa. Samalla aika Fulhamissa lopulta päättyi.

– Vaikka en itse pelannut, kentällä oli todella paljon tuttuja pelikavereita edellisiltä kausilta. Tuo oli Fulhamin superkausi – se päättyi euro-paikkaan ja seuraavalla kaudella joukkue pelasi jopa Eurooppa-liigan finaalissa.

Toni Kallio oli penkillä tuossa keskiviikon pelissä. Valitettavasti ei päässyt pelaamaan.

Antti Niemi mietti ennen klassikko-ottelua, olisiko tarjolla ollut edellisen vuoden kamppailu. Siinä Niemi pelasi, eivätkä muistot ole tuosta ottelusta kovin lämpimät.

– Hävisimme 0-3, eikä se ollut muutenkaan mikään kovin onnistunut peli minulta. Owen Hargreaves teki avausmaalin vaparista ja siinä en ollut parhaimmillani.

– Muuten kausi oli tietysti ikimuistoinen. Roy tuli kesken kautta pelastushommiin ja kauden lopussa tuli sitten se kuuluisa ”great escape” eli sarjapaikka säilyi aika tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Nostalgiapeleistä Niemi aikoo nauttia myös jatkossa.

– Valioliigapelejä tulee aika paljon ja se on tietysti pientä lohtua live-jalkapallokaipuuseen. Kiva noita matseja on katsella – paljon tuttuja kasvoja, paljon oman aikani maailman huippuja.

– Noistakin peleistä näkee, miten kova sarja Englannin Valioliiga oli jo tuolloin.

Niemen listalla ovat Viaplayn tarjonnasta ainakin torstain peli Chelsea-Newcastle kaudelta 04-05 ja Fulham-Norwich perjantaina samalta kaudelta.

– En ollut vielä tuolloin Fulhamissa, mutta se peli oli aikamoista ilotulitusta. Tulevat joukkuekaverit menivät aika kovaa Kanarialintujen yli.

– Hyvä fiilis noiden pelien katsomisesta ilman muuta tulee – ja paljon erilaisia muistoja, Antti Niemi sanoo.