Yksi Lontoon paikallispeleistä Arsenal-West Ham käynnistää Valioliigan sunnuntaipäivän. Arsenalin monitahoinen ja -vaiheinen kausi on aiheuttanut monille asiantuntijoille päänvaivaa, eikä tämänkään viikon peli ole aivan läpihuutojuttu.

– Analyysini Arsenalista ovat viime aikoina menneet aivan päin seiniä. Olin heidän Milania vastaan pelaamansa Eurooppa-liigan ottelunsa alla aivan varma, että Milan voittaa, sillä olin juuri nähnyt heidät selostamassani pelissä AS Romaa vastaan. Milan oli lopulta aivan vastaantulija, joten en voi dissata valtavasti Arsenalia, ottelun Viasatille selostava Mikko Innanen sanoo nauraen Valioliiga.comille.

Innasella on muistissa West Hamin vahva viime hetkien pelaaminen muutaman päivän takaa.

– West Hamin Andy Carrollin viime hetken tasoitus Stokea vastaan oli osoitus henkisestä venymiskyvystä. Manageri David Moyes on puhunut maagisesta 40 pisteen rajasta, ja sehän on usein riittänyt säilymiseen. West Ham on saanut revittyä hieman hajurakoa jo putoamisviivaan, opastaa Innanen.

Arsenal oli viikonloppuun lähdettäessä Valioliigan kolmanneksi paras kotijoukkue, mutta vieraissa vasta 12. paras. West Ham oli vierasotteluiden saldossa ennen viikonloppua vielä kolme sijaan Tykkimiehiä huonompi.

– Arsenal lähtee pienoisena ennakkosuosikkina, koska koti- ja vieraspelaamisen ero on niin valtava, mutta haiseeko ottelussa sittenkin tasapeli, Innanen pohtii.

Oman mausteensa otteluun tuo myös se, että manageri Arsène Wenger ja Arsenal tiedottivat perjantaina, ettei Wenger jatka kauden jälkeen enää seuran peräsimessä, lue uutinen.

Arsenal-West Ham tulee sunnuntaina kello 15.25 suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalta ja Viaplaysta.