Arsenalin manageri Arsène Wenger myöntää, että hän aikoo käyttää sunnuntain Valioliigan kohtaamista West Hamia vastaan harjoituksena ”elintärkeää” Eurooppa-liigan Atlético Madrid -ottelua varten.

Voitto paikallisvastustaja West Hamista tekisi hyvää Arsenalille sarjataulukossa tietäen, että Burnley voi nousta ”Tykkimiesten” ohi kuudenneksi, jos se voittaa torstaina Chelsean.

Arsenalilla on yhä teoriassa mahdollisuus nousta Valioliigassa neljän parhaan joukkoon ja palata siten Mestarien liigaan, mutta Eurooppa-liiga on tällä hetkellä Wengerille parempi sauma palata maanosan ykköskilpailuun.

– Sanoisin, että tämä viikonloppu on valmistelua torstaita (Atléticoa) varten, kertoi Wenger Goalin mukaan lehdistötilaisuudessa.

– Lepuutin joitain pelaajia TsSKA Moskovaa vastaan. joten he tarvitsevat pelin. Eurooppa on nyt prioriteettimme, koska Valioliigassa ei ole juurikaan pelattavaa.

– Me olemme Arsenal ja me haluamme voittaa otteluita. Jokainen ottelu on tärkeä ja me rakastamme voittamista. Olemme pelanneet kotona varsin hyvän kauden, mutta on hieman outoa, että olemme epäonnistuneet vieraissa. On ehdottoman tärkeää, että jatkamme kotona hyvässä vireessä.

– Atlético Madrid on iso vastustaja. On elintärkeää voittaa heidät ja saada mahdollisuus mennä finaaliin voittamaan tämä kilpailu. Atlético Madrid nähdään kilpailun voittajasuosikkina, mutta uskon, että voimme parhaimmillamme päihittää heidät.

Arsenal kohtaa Atlético Madridin välierien ensimmäisessä osassa torstaina kotonaan ja 5. toukokuuta vieraissa. Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan loppuotteluun, jossa se kohtaa joko ranskalaisen Marseillen tai itävaltalaisen RB Salzburgin. Kilpailun voittaja saa paikan ensi kaudelle Mestarien liigan lohkovaiheeseen.