Arsenalin päävalmentajaksi kesällä siirtynyt Unai Emery on Eurooppa-liigan erikoismies – kolme kilpailun voittoa Sevillan peräsimessä puhuvat tästä vahvaa kieltä. Voittaja pelaa seuraavalla kaudella Mestarien liigaa, jonne palaaminen on Gunnersin tavoitelistan kärjessä.

Espanjalainen kertoo, ettei suunnittele suurta pelaajakierrätystä Valioliiga- ja Eurooppa-liiga -kokoonpanojensa välillä. Hän ei täsmennä, meneekö maanosan kakkoskilpailu jopa kotoisen sarjan edelle.

– Jos joukkue ei voi pelata Mestarien liigaa, on Eurooppa-liiga hyvin tärkeä. Tiedän kokemuksesta, miten toimia pelaajien suhteen tuossa kilpailussa. Suunnitelmissani ei ole vaihtaa yhtätoista pelaajaa avauksessa kilpailusta toiseen. Jokainen ottelu tuo meille tietoa siitä, miten jatkaa seuraavassa.

Viime kaudella Arsenal kärsi UEL:n semifinaalissa niukan tappion Atlético Madridille, joka lopulta vei pokaalin. Myös nyt käynnissä olevalla kaudella kilpailu on seuralle kenties paras reitti Euroopan ykkösturnaukseen palaamiseen. Joukkue aloittaa taipaleensa Eurooppa-liigassa ensi torstaina, urkainalaista FC Vorsklaa vastaan.

Lähteet: Telegraph, Arsenal