Southampton on voittanut vain kaksi ottelua kuluvalla valioliigakaudella. Brighton ja Crystal Palace kukistuivat peräjälkeen elo-syyskuun vaihteessa, mutta sen jälkeen joukkueen tulosputki on melko lailla umpeutunut.

Joukkue on pelannut kaikissa kilpailuissa jo 10 peräkkäistä ottelua voittamatta. Edellisen kerran voitto tuli rangaistuspotkukisan jälkeen Evertonia vastaan liigacupissa 2. lokakuuta. Viimeisin voitto Valioliigassa irtosi 1. syyskuuta Crystal Palacesta eli noin 3,5 kuukautta sitten.

Southampton keräsi yhdeksästä pisteestään peräti seitsemän viiden ensimmäisen sarjakierroksen aikana. Sen jälkeen joukkue on kompuroinut, jonka seurauksena Mark Hughes sai väistyä managerin paikalta.

Joulukuun alussa joukkue nimitti uudeksi valmentajakseen itävaltalaisen Ralph Hasenhüttlin, jonka sopimus on kestoltaan 2,5 vuotta.

Southampton on pelannut uuden luotsinsa alaisuudessa vasta yhden ottelun, jonka se hävisi vieraskentällä Cardiff Citylle 0-1.

– Hasenhüttl otti melkoisen työn vastaan. Viime kaudella Soton säilyi pitkälti sen takia Valioliigassa, että sarjasta löytyi kolme huonompaa joukkuetta. Cardiff-pelissä ongelmat olivat tuttuja viime lauantaina: taas nolla tehtyä maalia, Viasatin selostaja Ville Kuusinen sanoo Valioliiga.comille.

Seuraavaksi Southampton on jälleen suuren haasteen edessä, kun se pelaa huiman 22 ottelun tappiottomassa putkessa liitävää Arsenalia vastaan.

– Arsua vastaan maalintekoon voi aueta saumoja, koska poissaoloja Arsenalilla piisaa, etenkin alakerrassa, Kuusinen kertoo.

Puolustajavaje on tosiaan suuri, ja se saattaa pakottaa Arsenalin hankintoihin tammikuun siirtoikkunassa. Sivussa lienevät Tykkimiesten alakerran pelaajista sunnuntaina Sokratis Papastathopoulos, Shkodran Mustafi, Konstantinos Mavropanos ja Rob Holding.

– Toki Laurent Koscielnyn paluu torstaina oli ja on Unai Emerylle ilouutinen, Kuusinen muistuttaa.

Arsenalin kapteenina toimiva Koscielny palasi 225 päivän tauon jälkeen tositoimiin torstaina Eurooppa-liigan ottelussa Qarabagia vastaan. Ranskalainen pelasi 72 minuuttia avauskokoonpanossa lontoolaisten 1-0-voitossa.

Sunnuntaina paineet ovat isännillä. Southamptonilla alkaa olla tiukat paikat, jos kurjat tulokset jatkuvat.

– Voittotilin olisi taas auettava, sillä vaikka Hasenhüttlille annetaan aikaa, on Valioliiga armoton sarja. Itselläni on fiilis, että Gunnersin tappioton jakso on vaarassa, Kuusinen ennakoi.

Southampton-Arsenal näkyy sunnuntaina 16.12. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa klo 15.20 alkaen.