Entisen huipputuomarin Dermot Gallagherin mukaan Arsenal koki vääryyttä viikonlopun paikalliskamppailussa Tottenhamia vastaan. Pisteet jaettiin 1–1-lukemin.

Gallagher sanoo, että Tykkimiesten Pierre-Emerick Aubameyangin viime hetken epäonnistunut rangaistuspotku olisi pitänyt sääntöjen mukaan uusia, koska Spursin Jan Vertonghen oli kiirehtinyt liian aikaisin rangaistusalueelle.

– Se on helppo vastaus. Jos erotuomari huomaa asian, kuten hänen odottaisi tekevän, se olisi pitänyt uusia, ex-tuomari tiivistää.

Tottenham oli saanut aikaisemmin toisella puoliajalla rangaistuspotkun vapaapotkun jälkitilanteessa, jossa Harry Kane oli paitsiossa. Gallagherin mukaan vierasjoukkueen Shkodran Mustafin rike oli selvä, mutta sillä ei ole merkitystä.

– Sillä sekunnilla kun Kane lähti tavoittelemaan palloa, hänestä tuli aktiivinen pelaaja ja hän oli tilanteessa mukana. Siksi siitä olisi pitänyt tuomita paitsio.

Toisaalta Gallagher ei olisi itse vienyt palloa pilkulle, koska hänen mielestään tilanteessa oli normaali fyysinen kontakti Davinson Sánchezin ja Aubameyangin välillä.

Lähde: Sky Sports