Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan työpöydällä komeilee Arsenalin kahvimuki. Lontoolaisten fani on seurannut Unai Emeryn johtaman joukon kauden menoa kaksijakoisin tunnelmin.

Arsenalin vuoden vaihteeseen mahtui karmivia tuloksia. Tapaninpäivänä joukkue jäi Brighton & Hove Albionia vastaan 1-1-tasapeliin ja kolme päivää myöhemmin Liverpool pöllytti ryhmää 5-1-lukemin.

Tammikuussa meno on piristynyt ja tilillä on muun muassa 2-0-voitto Chelseasta. Viikonlopun kierrokselle Arsenal lähtee kolmen matsin voittoputkessa.

-Fiilikseni kaudesta ovat kaksijakoiset. Pitkä tappioton putki syksyllä (14 ottelua) ja myöhemmin on vähän tökkinyt. Joulukuun lopun 1-5-tappio Liverpoolille oli paha. Tuntuu, että joka matsissa joku hajoaa, eli loukkaantumiset on iso ongelma, ”Rive” toteaa Valioliiga.comille.

-Emery on tuonut uutta pelaamiseen. Pitää aina muistaa, ettei uuden pelitavan opettaminen tapahdu sormia napsauttamalla. Se vaatii aikaa ja tähän liittyy myös pelaajien tunteminen ja se, että löytää kullekin paikalle pelitavan mukaisesti parhaan pelaajan.
Kanerva lisää, että häntä kiinnostaa erityisesti mitä kesän siirtomarkkinoilla tapahtuu.

-Arsenal tarvitsee vahvistuksia. Paljon riippuu sijoituksesta ja siitä, että tuleeko Mestarien liigan paikka Valioliigan kautta vai Eurooppa liigan voiton kautta. Pelillisesti tekemisessä on hyviä elementtejä. Pikkaisen puolustuspeli huolestuttaa, omiin on mennyt helppojakin maaleja.
Lauantaina vuorossa on Lontoon herruuskamppailu, kun Arsenal kohtaa Wembleyllä Tottenhamin. Spurs on sarjassa kolmantena neljä pistettä ja yhden sijan edellä Arsenalia.
Kauden keskinäiset voitot ovat tasan – ensin voitti Arsenal 4-2 ja viimeksi Tottenham 2-0.

-Tämä on Arsenalille pakkovoitto, jotta joukkue saisi loukkaantumisten keskellä uskoa. Molemmat joukkueet tarvitsevat tuosta pelistä voiton, mutta näin fanina toivon tietysti Arsun voittoa. Derbyissä yleensä sattuu ja tapahtuu, joten odotan viihdyttävää peliä.

Arsenalin ainut mahdollisuus voittaa tänä keväänä jotain on Eurooppa-liiga. Se juna on vielä raiteillaan, kun lontoolaiset voittivat valkovenäläisen BATE:n yhteismaalein 3-1.

[readmore from=Arsenal]

– Se on heidän mahdollisuus saada ensi kaudeksi Mestarien liigan paikka, eli varmasti panostavat siihen kunnolla. Seuraava Rennes-peli on siinä mielessä huolestuttava, että (Alexandre) Lacazette on poissa. Siitä tulee kova vääntö.

Joukkueen toiseksi paras maalintekijä Alexandre Lacazette on sivussa sivussa ensimmäisestä Rennes-kohtaamisesta saatuaan suoran punaisen kortin ensimmäisessä BATE-ottelussa.

Tottenham-Arsenal on katsottavissa lauantaina 2.3. klo 14.25 Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.