Arsenal lähti Eurooppa-liigan puolivälierän ratkaisuotteluun Napolia vastaan 2-0 -johtoasemasta – isännät siis tarvitsivat maaleja. Carlo Ancelottin ryhmä hakikin palloja vieraitten linjojen taakse heti ensi hetkistä saakka.

Viidennenkymmenennen ottelunsa Arsenal-luotsina toiminut Unai Emery sai kuitenkin jälleen yhden sulan hattuunsa. Tie espanjalaisen suosikkikilpailussa jatkuu välieriin.

Sähköt pysyivät päällä puoli tuntia

Muutaman terävän Napoli-iskun jälkeen Arsenal alkoi saada pelistä kiinni, ja siirsi paineen kotijoukkueen päätyyn. Selkeitä maalintekotilanteita ei silti avauskymmenminuuttisella kummassakaan päässä kenttää nähty.

Arsenal prässäsi jopa yllättävän korkealta, ja tuntui vain ajan kysymykseltä, milloin napolilaiset karkaavat korkealta linjalta. Reilun vartin kohdalla näin oli käydä, kun Pierre-Emerick Aubameyang menetti pallon hyökkäyspäässä kulmatilanteen jälkeen. Kalidou Koulibaly vapautti Jose Callejonin laukaisupaikkaan – Petr Cech teki kuitenkin kovan luokan jalkapelastuksen.

Avausjakson puoliväliä lähestyttäessä painetta nähtiin puolestaan Gunners-päädyssä. 25. minuutilla Arkadiusz Milik nosti pallon jo yli Cechin Arsenal-maaliin, tilanne kuitenkin paitsio. Vain kahta minuuttia myöhemmin sama mies pääsi puskemaan keskeltä, reilusti ohi.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin kentällä se, mitä kukaan Arsenal-kannattaja ei halua nähdä; Aaron Ramsey piteli takareittään ja putosi kentän pintaan. Tämän puolivälieräparin avausmaalin tekijä joutui jättämään kentän, tilalle Henrikh Mkhitaryan.

Lähes välittömästi vaihdon jälkeen Alexandre Lacazette ampui Gunnersin kaukaa vapaapotkusta johtoon. Alex Meret Napolin maalilla hämmentyi täysin, pallo leijui oikeaan kulmaan. Napoli tarvitsi tässä vaiheessa jo neljä maalia jatkopaikkaan.

Koko loppukauden toipilaana viettävä Héctor Bellerín kommentoi etäältä.

Squawka Live

@Squawka_Live
35': Alexandre Lacazette wins Arsenal a free-kick.
36': Alexandre Lacazette scores the free-kick.

Sound the away goal trumpet. 🎺

Napoli otti päärooliin hyökkäyspelissä avausjakson lopulla, muttei neljän lisäminuutinkaan aikana saanut maalitiliään auki.

Napolille ei otteluparissa maaliakaan

Toiselle puoliskolle Ancelotti haki hyökkäystehoa ottamalla sisään Dries Mertensin. Maalinteko oli kuitenkin jälleen lähellä Arsenalin toimesta, kun Aubameyang pääsi ohjaamaan läheltä – Meret teki nyt todella hyvän torjunnan.

Tunnin kohdalla Lorenzo Insigne jätti kentän. Tehottomasti, paikoin jopa haluttomasti esiintynyt Napolin tähtihyökkääjä teki tilaa Amin Younesille. Samassa myös Arsenal vaihtoi – Granit Xhaka ulos, Mohamed Elneny sisään. Myös maalintekijä Lacazette jätti kentän ennen 70 minuutin täyttymistä, tilalle Alex Iwobi.

Vaikka yksittäiset pelaajat kuumenivat, väheni itse ottelun jännite minuutti minuutilta. Napoli kyllä painosti, mutta sen tarvitsema maalimäärä oli liian suuri, jotta todellista sähköä kentällä oltaisiin nähty. Milik missasi huippupaikan jälleen reilua varttia ennen täyttä aikaa.

Arsenalilla oli tilanteensa vielä kaunistella numeroita, mutta 0-1 toki on todella hyvä tulos tällaisesta ottelusta. Yhteismaalit siis Gunnersille 3-0, ja tie kohti Bakun finaalia jatkuu. Joukkue kohtaa välierissä Valencian.