Kolme tappiota kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Arsenalin synkkä jakso on osunut todella pahaan paikkaan, kun juuri nyt ratkotaan paikkoja ensi kauden Mestarien liigaan. Tuorein häviö sattui sunnuntaina, kun Leicester oli kotikentällään parempi maalein 3-0 (lue lisää).

Viimeaikaiset nihkeät otteet saavat Gunnersin terrierin Granit Xhakankin mietteliääksi. Erityistä huolta herättävät vieraspelit, sillä Arsenalin kauden kymmenestä tappiosta kahdeksan on tullut vieraissa.

– Nyt ei ole oikea hetki ajatella sijoitusta neljän parhaan joukossa, pettynyt Xhaka totesi Sky Sportsin mukaan.

– Meillä oli kolme isoa tilaisuutta. Ensin Crystal Palacea vastaan, sitten keskiviikkona Wolvesia vastaan ja nyt sunnuntaina Leicesterissä. Jos kahdesta vieraspelistä ja yhdestä kotipelistä ei saa edes kolmea pistettä, ei voida puhua neljän parhaan sakista.

– On vaikea selittää, miksi emme pelaa vieraissa kuten kotona, ja miksi emme saa reissupeleistä pisteitä, Sveitsin maajoukkuemies pyörittelee.

– Vieraissa pitää voittaa kaksinkamppailuja ja juosta vastustajaa enemmän, sillä vastustaja pelaa omien faniensa edessä.

Arsenal on päästänyt kolme maalia kaikissa kolmessa viimeisessä ottelussaan, ja on hävinnyt neljä viidestä viimeisestä sarjapelistään. Xhakan mielestä taistelutahdosta homma ei kuitenkaan kiinni jää.

– Me taistelemme, ei se siitä johdu. Jos emme taistelisi, emme pelaisi ollenkaan.

– Sitä on vaikea selittää. Aina, kun häviää, oikeiden sanojen löytäminen on vaikeaa.

Arsenal on ennen kahta viimeistä kierrosta viidentenä, kahden pisteen päässä Chelseasta. Voikin olla, että seuran paras reitti Mestarien liigaan kulkee Eurooppa-liigan kautta. Tällä viikolla alkavassa välierätaistossa se kohtaa Valencian. Ainakin Arsenalin valmentaja Unai Emerylle ”torstailiiga” on tuttua kauraa, sillä hän on voittanut kilpailun urallaan jo kolmesti.

– Olemme välierissä ja tietysti haluamme voittaa koko kisan. Ennen finaalia edessämme on vielä kaksi peliä. Mitä vain voi tapahtua, mutta jos on kolmen pelin päässä mestaruudesta, täytyy ajatella positiivisesti, 26-vuotias Xhaka napauttaa.