Arsenalin virallisen kannattajayhdistyksen Arsenal Finlandin puheenjohtaja Petteri Hakanen odottaa alkavaa kautta pitkästä aikaa positiivisin tunnelmin.

– Kyllä tunnelmat ovat nyt paremmat kuin moneen vuoteen, hyvää pöhinää seuran ympärillä, puheenjohtaja iloitsee Valioliiga.comin haastattelussa.

Arsenal on tehnyt todellisen suursiivouksen miehistöönsä elokuun aikana, eikä yhtään liian myöhään, Hakanen arvioi.

– Paljon on lähtijöitä sekä lainalle menijöitä. Osa kasvaa korkoa lainalla ja osasta, kuten kiukuttelevasta Laurent Koscielnystä pitikin päästä eroon. Lähtijöiden joukossa ei sellaisia pelaajia ole, joiden perään itkisin.

Arsenal on lyönyt kaikki ällikällä hankkimalla miehistöönsä ison nipun kovia pelimiehiä kesän aikana. Toteutuneet siirrot ovat Hakasen mukaan merkki oveluudesta tai erinomaisesta taloudenpidosta.

– Kyllähän tämä hieman hymyilyttää, kun ensin ilmoitetaan, ettei rahaa ole ja sen jälkeen alkaa ukkoa lappaamaan sisään ovista ja ikkunoista. Mielummin kuitenkin näin, mahdoton sanoa, mikä moisen muutoksen sai aikaan. En kuitenkaan valita, sillä tämä on ollut paras kesä siirtomarkkinoilla meille vuosikausiin, Hakanen myöntää.

Tärkeimmäksi yksittäiseksi hankinnaksi puheenjohtaja nimeää Lillestä tulleen Nicolas Pépén, joka voi Hakasen mielestä olla puuttuva palanen Arsenalin hyökkäyspeliin.

– Statsit miehellä on kunnossa, vaikka ”vain” Ranskan liigassa onkin pelannut, itse odotan häneltä paljon.

Hakasen mukaan tämä kausi on myös näytön paikka Arsenalin managerille Unai Emerylle.

– Nyt Arsène Wengerin jäämistö on putsattu ja Emery on saanut varmasti aika suuren osan haluamistaan pelaajista ryhmään. Mestaruus on meille utopiaa, mutta jotain meidän pitää tällä kaudella voittaa. Tulos tai ulos, siinä mielestäni Emeryn vaihtoehdot tälle kaudelle, Arsenal Finlandin puheenjohtaja Petteri Hakanen päättää.

Valioliigakauden avajaisia PukkiPartya vietetään perjantaina 9.8. klo 20.00 alkaen Casino Helsingin Fennia Salongissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lavalla mm. Markku Kanerva, Jussi Jääskeläinen ja Keith Armstrong. Ilta huipentuu Liverpool-Norwich-otteluun, jonka studiolähetys starttaa klo 21.00.

Valioliigakausi 2019-20 näkyy tuttuun tapaan Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.