Arsenal oli yksi aktiivisimmista valioliigaseuroista kesän siirtomarkkinoilla. Se hankki riveihinsä pysyvästi Gabriel Martinellin, William Saliban, Nicolas Pépén, Kieran Tierneyn ja David Luizin. Lisäksi joukkueeseen liittyi kauden mittaisella lainalla Real Madridin Dani Ceballos.

Kesän korvalla varmistui, ettei Arsenal tulevallakaan kaudella pelaa Mestarien liigaa, hävittyään Eurooppa-liigan finaalin Chelsealle. Seurajohdon Josh Kroenke sanoo, että loppuottelun toinen jakso muutti paljon.

– Kun toinen jakso eteni, ja tiesimme, millaisessa asemassa tulemme olemaan, jouduimme tuon 45 minuutin pohjalta miettimään siirtostrategiaamme uusiksi. Ilman paikkaa Mestarien liigassa emme olleet aivan varmoja mahdollisuuksistamme pelaajien suhteen. Kannustin kuitenkin toimijoitamme olemaan aggressiivisia. Ja kun Arsenal koputtaa pelaajan ovelle, se ei ole mikään tavallinen koputus.

– Vaikka emme Bakun finaalin jälkeen olleet erityisen vahvassa asemassa, uskon, että yksi jos toinen sai huomata, millainen aura Arsenal FC:llä edelleen on.

Kesäsiirrot todella yllättivät monet. Jatkoa saattaa olla luvassa.

– En halua mennä asioiden edelle. Arvioimme kuitenkin asioita nyt lyhyemmällä tähtäimellä ja mietimme, millä sektoreilla tarvitsemme edistystä. Kun tammikuu saapuu, olemme valmiita proaktiivisuuteen jälleen.

Lähde: Sky Sports