Arsenalin voitoton putki Valioliigassa on kasvanut kolmen ottelun mittaiseksi. Unai Emeryn joukkue jäi sunnuntaina 2-2-tasapeliin Watfordin vieraana.

Arsenal johti ottelua 2-0-lukemin ensimmäisen jakson jälkeen, mutta kallisarvoiset puolustusvirheet maksoivat Tykkimiesten täyden pistepotin.

1 - This was the first time that Arsenal failed to win a Premier League match in which they were at least two goals ahead since April 2016 when they drew 3-3 with West Ham. Surrender.

Kyseessä on vasta historian toinen valioliigatasuri näiden joukkueiden välillä.

#️⃣ #WATARS

Tom Cleverley vastasi ottelun ensimmäisestä vaarallisesta maalipaikasta. Watfordin keskikenttäpelaajan kaukolaukaus oli jo matkalla maalin kattoon, mutta Bernd Leno torjui pallon erinomaisesti kulmaksi.

Hetkeä myöhemmin Jose Holebas pääsi laukomaan hyvältä alueelta Gerard Deulofeun erinomaisen esityön jälkeen, mutta kreikkalaispuolustaja laittoi hieman liikaa voimaa pallon taakse.

Avausmaalista vastasi tuttuun tapaan Pierre-Emerick Aubameyang. Laitapuolustaja Sead Kolasinac toi palloa vahvalla juoksulla ylöspäin, pelaten sen boksissa olleelle Aubameyangille. Gabonilaiskärki kääntyi vapaasti kohti maalia, ja laukoi pallon kliinisesti verkon perukoille. Arsenal otti johdon, kun kellossa oli 21 minuuttia.

Watford oli aloittanut kamppailun pirteästi, mutta Arsenalin avausmaali hankaloitti asioita. Puolen tunnin pelin jälkeen vierasjoukkue osui toistamiseen. Ainsley Maitland-Niles keskitti pallon Aubameyangille, joka tuikkasi sen huolettomasti tyhjiin.

Aubameyang on aloittanut kautensa vahvasti, tehden viisi maalia viiteen ensimmäiseen otteluunsa.

Matteo Guendouzi ja Holebas ajautuivat jakson lopulla pieneen painiin, josta kumpikin palkittiin keltaisella kortilla. Tauolle mentiin Arsenalin 2-0-johdossa.

54 minuutin pelin kohdalla Arsenalin puolustus törttöili. Sokratis Papastathopoulos syötti pallon maalipotkusta suoraan kohti juosseelle Gerard Deulofeulle, jonka kautta Tom Cleverley pääsi ampumaan avopaikasta kohti maalia. Bernd Leno ei voinut laukaukselle mitään, ja Watford oli löytänyt tiensä takaisin peliin.

Maalin myötä Watford sai virtaa ja onnistui luomaan lisää maalipaikkoja. Tunnin pelin kohdalla sekä Deulofeu että Ismaila Sarr kävivät lähellä tasoitusta, mutta Arsenal selvisi säikähdyksellä.

79 minuutin kohdalla Arsenalin puolustus sähläsi jälleen kerran. Roberto Pereyra toi palloa eteenpäin Watfordin hyökätessä nopeasti vastaan, mutta hänen vahva juoksunsa päättyi David Luizin kömpelöön taklaukseen rangaistusalueen sisäpuolella.

Argentiinalaispelaaja astui itse pallon taakse ja lähetti Lenon väärään suuntaan, tuoden keltapaidat tasoihin. Arsenal on päästänyt osuman myötä peräti 10 maalia rangaistuspilkulta viime kauden alusta lähtien.

Kaikki pelaajavaihtonsa käyttänyt Arsenal oli joutunut vahvan avausjakson jälkeen melkoiseen selviytymistaisteluun. Watford painoi vahvasti päälle, käyden useampaan otteeseen lähellä johtomaalia. Lisäajalla Abdoulaye Doucouré pääsi laukomaan uskomattoman juoksun jälkeen Sarrin syötöstä, mutta Leno heittäytyi pallon tielle ryövätäkseen ranskalaispelaajan huipputärkeällä torjunnalla.

Ottelu päättyi 2-2-lukemiin. Quique Sanchez Floresin paluu Vicarage Roadille alkoi siis melko positiivisin tunnelmin.