Keskustelu kapteeni Granit Xhakan vihaisesta reaktiosta yleisön buuauksiin on vain jäävuoren huippu Arsenalin ongelmavyyhdissä, kertoo Telegraph-lehti.

Lehden mukaan manageri Unai Emeryn on johdatettava yskähdellen kentällä esiintyneet Tykkimiehet Mestarien liigaan, Muutoin hän menettää työpaikkansa ja seuralle jää valtava työ vakuuttaa kärkimiehet Alexandre Lacazette ja Pierre-Emerick Aubameyang jatkamaan Pohjois-Lontoossa.

Telegraph kertoo lisäksi, että Emeryn päätökset ja sekavat ohjeet hämmentävät pelaajia. Esimerkiksi Mesut Özilin ja Nicolas Pépén tilanteiden hoitaminen on tiettävästi alkanut jakaa Arsenalia leiriä.

[readmore from=Arsenal]

Pelintekijä Özil on jätetty kokoonpanon ulkopuolelle kuudessa peräkkäisessä pelissä, kun taas kesän jättihankinta Pépé on aloittanut liigassa kahdeksan kertaa perätysten, vaikka hän on toistaiseksi tehnyt ainoastaan yhden maalin pilkulta.

Telegraphin lähde pohtiikin, kuka Arsenalissa tekee päätökset. Onko esimerkiksi Emery saanut käskyn olla peluuttamatta Öziliä vai onko hänellä ongelma pelaajan kanssa.

– Saattaa olla, että hän tuntee painetta toimia sillä tavalla kuin johtokunta haluaa, mutta hänen on oltava vahva ja tehtävä omat päätöksensä. Se on luomassa outoa ilmapiiriä joukkueen sisällä, koska kukaan ei oikeastaan tiedä, mitä on tapahtumassa, lähde sanoo.

Hänen mukaansa Xhaka on suosittu pelaaja joukkueessa ja kapteeninnauhan vieminen voisi aiheuttaa lisää kitkaa.