Vuoden 2019 viimeinen maajoukkuetauko lähestyy alkuaan, ja se on tullut Arsenalin kannalta täydelliseen paikkaan. Lontoolaisjoukkueen viimeinen kuukausi on ollut nimittäin painajaismainen.

Arsenal on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan vain yhden, nujertaen Vitoria Guimaraesin 3-2-lukemin Eurooppa-liigassa. Viimeisestä neljästä Valioliiga-ottelusta Unai Emeryn miehistö on kerännyt vain kaksi vaivaista pistettä.

Arsenalin ranskalaishyökkääjää Alexandre Lacazettea ei valittu Ranskan miehistöön EM-karsintojen viimeiselle ottelukierrokselle. Hän kuitenkin toivoo, että kahden viikon tauko jalkapallosta voi auttaa häntä ja Arsenalin muita pelaajia virkistymään henkisesti.

– Meiltä puuttuu itseluottamusta ja me tarvitsemme maajoukkuetaukoa, Lacazette kertoi The Mirrorin mukaan.

– Toivon että pystymme palaamaan [maajoukkuetauolta] hyvin. Meidän on työskenneltävä entistä kovemmin saadaksemme itseluottamuksemme takaisin.

[readmore from=Arsenal]

Arsenal on tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena, kahdeksan pisteen päässä neljäntenä olevasta Manchester Citystä. Lacazetten mielestä TOP4-sijoitus on yhä saavutettavissa, mutta se ”tulee olemaan hankalaa”.

– Me haluamme olla neljän parhaan joukossa, tietysti. Meillä on aikaa kauden loppuun saakka. Aiomme tehdä töitä noustaksemme takaisin, Lacazette vahvisti.

Arsenal kohtaa maajoukkuetauon jälkeen Southamptonin, joka taistelee myös isojen ongelmien kanssa. Saints on neljän ottelun häviöputkessa, ja se on päästänyt peräti 21 maalia viimeiseen kuuteen peliinsä.