Arsenal etsii parhaillaan uutta päävalmentajaa erotetun Unai Emeryn tilalle.

Väliaikaisesti pestiä hoitaa Fredrik Ljungberg, mutta Arsenalin tiedotteen mukaan pysyvää ratkaisua haetaan.

The Independent -lehden tietojen mukaan ehdokkaiden joukossa ovat ainakin Carlo Ancelotti, Nuno Espírito Santo, Massimiliano Allegri ja Mikel Arteta. Aiemmin ”listalla” olivat myös Leicester-luotsi Brendan Rodgers ja Patrick Vieira. Rodgersin sanotaan kuitenkin olevan ”mahdoton hankinta”, ja Vieiran osakekurssi taas on laskussa.

Ancelotti valmentaa tällä hetkellä Napolia, mutta sielläkin tulokset ovat viime aikoina olleet kehnoja. Napoli on Serie A:ssa vasta seitsemäntenä, jo 15 pisteen päässä sarjaa johtavasta Juventuksesta. Ancelottin koko uran ansioluettelo on sinänsä komeaa luettavaa. Italialaisluotsi on muun muassa johtanut joukkueensa kolme kertaa Mestarien liigan voittoon.

Ancelottin sopimus päättyy tähän kauteen. The Telegraph -lehden tietojen mukaan hänelle pitäisi maksaa vuodessa noin 12-15 miljoonan punnan vuosipalkkaa.

Allegri olisi Ancelottin tapaan melko nimekäs valmentaja. 52-vuotias italialainen muistetaan parhaiten pesteistään AC Milanissa ja viimeisimpänä Juventuksessa, jota Allegri valmensi kaudet 2014-19. Allegri voitti Juvessa muun muassa viisi Italian mestaruutta ja pääsi kahdesti Mestarien liigan finaaliin.

[readmore from=Arsenal]

Nuno ja Arteta olisivat todennäköisesti huomattavasti edullisempia vaihtoehtoja. Nuno muistetaan erityisesti Valenciasta, Portosta ja Wolverhamptonista, jota hän on luotsannut kesästä 2017 lähtien. Nunon johdolla Wolves on kivunnut Valioliigassa nyt jo viidenneksi. Portugalilaisen sopimus ulottuu kesään 2021, joten Arsenalin pitäisi maksaa Wolvesille merkittävä korvaus.

Kolmas vaihtoehto, Arteta, on Arsenalille tuttu mies. Arteta edusti pelaajana Arsenalia kaudet 2011-16. Hän ei ole toiminut päivääkään päävalmentajana, mutta oppia mies on saanut Pep Guardiolan apuvalmentajana kesästä 2016 lähtien. Artetan sopimus ulottuu kesään 2021. Guardiola vihjasi hiljattain, että Arteta saattaisi olla lähdössä. Independentin mukaan Arteta olisi Arsenalin ykkösehdokas juuri nyt.

LUE MYÖS: BREAKING: Arsenal erotti päävalmentaja Unai Emeryn – Josh Kroenke kommentoi

LUE MYÖS: Arsenal etsii pysyvää päävalmentajaa – Freddie Ljungbergin tilanteessa ongelma

LUE MYÖS: Unai Emery johdatti Arsenalin synkkään ennätykseen – historian huonoin aloitus

LUE MYÖS: Lähde: Potkut tulivat Unai Emerylle yllätyksenä – veti harjoitukset joukkueelle vain hetki aiemmin

LUE MYÖS: Unai Emeryn korvaajaksi pyydetty Freddie Ljungberg on Arsenal-legenda – mutta millainen hän on valmentajana?

LUE MYÖS: Näin Unai Emeryn potkuihin on reagoitu: ”Oikea ratkaisu, hyvä ratkaisu”

LUE MYÖS: Arsenalin maalivahti pyysi potkut saaneelta Unai Emerylta anteeksi: ”Petimme sinut – tämä on meidän syytämme”