Melkoisessa myllerryksessä jo useamman kuukauden ollut Arsenal kohtaa sunnuntain viimeisessä valioliigaottelussa Manchester Cityn Emiratesilla.

City vakuuttaa Euroopassa, mutta Valioliigassa homma ei ole ollut pelkkää riemusaattoa. Tästä osoituksena nähtiin kirvelevä derbytappio Manchester Unitedille viime viikonloppuna.

Arsenal puolestaan katkaisi maanantaina pitkän voitottoman putkensa hakemalla vieraspisteet West Hamilta.

– Arsenalin yhdeksän minuutin ilotulitus West Hamia vastaan näytti poistavan melkoisen paineen pelaajilta viime maanantaina. Olisiko jopa mahdollista, että ennen tätä viikkoa vaisusti esiintynyt ennätyshankinta Nicolas Pepe pääsisi vihdoin vauhtiin myös Cityn puolustuksen kustannuksella? Viasatin selostaja Ville Kuusinen pyörittelee Valioliiga.comille.

Kuusisen mukaan nyt jos koskaan saattaisi olla Arsenalin mahdollisuus nousta takaisin lähemmäs Valioliigan kärkisijoja.

– City ei ehkä ole tällä hetkellä parhaimmillaan, joten ehkä yllättäenkin ennustan, että Arsenal voi hyvinkin venyä tässä tasapeliin. Toisaalta tämä vaatisi täydellisen puolustuspelin, jossa kaikki epävarmuustekijät on huomioitu kokoonpanoa valitessa, Kuusinen analysoi.

Sunnuntai-ilta 15.12. huipentuu Viasat Jalkapallo -kanavalla klo 18.30 pelattavaan Arsenal-Manchester City -otteluun. Ottelu näkyy myös suoratoistopalvelu Viaplayssa.